2021. április 16.,
péntek, Csongor napja

Dobrev Klára is koronavírusos - a napokban maszk nélkül kampányolt országszerte

2021. március 5., péntek 19:45

Koronavírusos lett Dobrev Klára - ezt maga jelentette be közösségi oldalán. A DK EP-képviselője azt írta: a legutóbbi tesztje lett pozitív, és már tünetei is vannak. A Demokratikus Koalíció politikusa ezen a héten több városba és községbe is ellátogatott. Több Gyurcsány-párti politikussal találkozott, ám a járványhelyzet ellenére Dobrev Klára több alkalommal sem viselt maszkot.

Szegeden a polgármesternél kezdte meg az országjárást Dobrev Klára. Maszk nélkül beszélgetett a városvezetővel.

Czeglédy Csaba maximálisan élvezi a bizalmunkat, szerintem valahol itt is van, mert a sajtótájékoztató után több közös programunk is lesz.

Kedden Szombathelyen járt Dobrev, a kamerák előtt a tájékoztató után felvette a maszkot, pedig több helyen nem viselte. Czeglédy Csabával és Nemény Andrással is találkozott ezen a napon, majd Szombathely polgármesterével is. A képen látható, hogy a DK EP képviselője itt már nem viselt maszkot.

Ez pedig már Hegyfalu, ahol a politikus a DK ifjúsági tagozatának egyik tagjával beszél, szintén maszk nélkül.

A látogatások érintették Tatabányát is, sem a város polgármesterével, sem a DK-s politikusokkal folytatott megbeszélések során nem vette fel a maszkot Dobrev Klára.

A Mandiner összegyűjtötte, hogy az elmúlt napokban legalább 8 helyszínt érintett a politikus országjárása, ahol több esetben sem hordta a maszkot.

Szerdán még az ATV stúdiójában is járt, ahol azt hangoztatta, hogy nagyon vigyáznak és folyamatosan hordják a maszkot a kampány során.

Tehát tényleg folyamatosan maszk van rajtunk, folyamatosan kezet fertőtlenítünk és igyekszünk távolságot tartani - mondta Dobrev.

Rendszeresen járok tesztelni, most is rutinszerűen mentem és sajnos ma pozitív lett a koronavírus tesztem. - Ezt már pénteken osztotta meg a közösségi oldalán Dobrev Klára. A politikus azt írta: már tünetei is vannak, lázas és fáj a feje. Hozzátette: mindenkit fel fognak hívni, akivel a napokban találkozott, hogy tájékoztassák a helyzetről.

Novemberben a külgazdasági- és külügyminiszter kapta el a koronavírust. Szijjártó Péter éppen Kambodzsába utazott az ottani magyar külképviselet újbóli megnyitása alkalmából. Akkoriban a Párbeszéd országgyűlési képviselője azzal vádolta a tárcavezetőt, hogy ő fertőzte végig a vírussal a távol-kelet jó részét.

Fél Dél-kelet-Ázsiát végig fertőzte, Kambodzsában rengeteg intézményt kellett bezárni, rengeteg embernek kellett karanténba vonulni az ön felelőtlensége miatt

- fogalmazott Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Szijjártó Péterrel ellentétben Dobrev Klárát azonban még nem vonták felelősségre az ellenzéki pártok.

Szerettük volna megkérdezni a DK-t arról, hogy tesztelik-e azokat a pártból, akik találkoztak Dobrevvel, illetve, hogy miért nem tartotta be a járványügyi előírásokat az EP-képviselő amikor az ifjúsági tagozat tagjával találkozott, a párt szóvivője azonban nem vette fel a telefont.

 

 

HírTV