2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Felvidéki freskó

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Dobrev Klára beismerte: ha tehetné, megakadályozná az uniós források kifizetését Magyarországnak

Nemmel szavazna, ha az ő szavazatán múlna Brüsszelben, hogy az Európai Unió elküldje hazánknak a nekünk járó forrásokat – ezt mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője a Magyar Hang Kompország című műsorában.

  • Dobrev Klára beismerte: ha tehetné, megakadályozná az uniós források kifizetését Magyarországnak

Gyurcsány Ferencné szerint ma az embereknek az a tapasztalata, hogy az uniós pénz egyenlő a lopással, mert minden pénzt ellopnak. Azt gondolja, hogy amíg Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz megy az uniós pénz, addig „mi nemet mondunk a pénzcsapok megnyitására” – hangoztatta az EP-képviselő a Magyar Nemzet cikke szerint.

Dobrev Klára korábban arra tett utalásokat, hogy a baloldal politikai tőkét tud kovácsolni abból, ha Magyarországtól visszatartják az EU-s pénzeket.

Az úgynevezett árnyékkormány miniszterelnök-jelöltje egy szeptemberi interjúban úgy fogalmazott, hogy ha kormányra kerülne, két hét alatt hazahozná az uniós támogatásokat. Részleteket akkor nem árult el Dobrev, hogy ezt miképpen szeretné megvalósítani. Az azonban a mostani nyilatkozatából is kiderül, hogy kizárólag az esetleges saját kormányzásukhoz szállíttatná Magyarországra a pénzt.

Szerencsére azonban úgy tűnik, hogy sem ő, sem az elvtársai nem tudják tovább megakadályozni az uniós források kifizetését, Varga Mihály pénteken ugyanis bejelentette, hogy csaknem egymilliárd euró érkezik Brüsszelből Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megölte és elásta ismerősét két zalai férfi

Megölte és elásta ismerősét két zalai férfi

Elásott holttestre bukkantak hétfőn Zalaegerszegen, a gyilkosság gyanúsítottjait néhány órával később elfogták - közölte a police.hu oldalon kedden a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Orbán Viktor: új világrend van kialakulóban

Orbán Viktor: új világrend van kialakulóban

A világban végbemenő változásokról, a magyar külpolitika stratégiai irányairól beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a szokásos éves nagyköveti értekezleten kedden délelőtt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!