2021. április 16.,
péntek, Csongor napja

Dobrev elismerte, hogy férje kormányzása idején nem sikerült megmenteni az embereket

Hír TV

2021. január 15., péntek 12:30

Egészen elképesztő, hogy Gyurcsányék gazdaságról és államadósságról beszélnek, ugyanis ők voltak azok, akik a rablóprivatizáció és a korrupt kormányzás idején a csőd szélére sodorták az országot - állítja Nacsa Lőrinc A Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője arra reagált, hogy Dobrev Klára azt állította: Orbán Viktor emberemlékezet óta nem látott mértékben adósította el az országot.

Dobrev Klára a koronavírus miatti államadósság emelkedése miatt kritizálta Orbán Viktor és a kormány munkáját. Gyurcsány Ferenc felesége szerint más kormányok is eladósodnak válság idején. „De ők a felvett kölcsönt az embereknek adják”

Azt ugyanakkor elismerte, hogy férje kormányzása idején nem sikerült megmenteni az embereket.

„Bizonyos értelemben megértettük a 2008-as válságkezelésnek a kudarcát. Ahol sikerült megmenteni a bankot, a gazdaságot, de nem sikerült megmenteni az embereket.

Hasonlóképp vélekedett férje is – még miniszterelnökként 2006-ban. Az öszödi beszédében összegezte a balliberális kormányának munkáját.

2006-ban egy kiállításon frizbit dobálva mutatta be Új Magyarország programját Gyurcsány. Akkor kormányfőként azt mondta a pénzt nem elkölteni, hanem befektetni kell.

Magyarország államadóssága 2002 és 2010 között 52,5 százalékos szintről 80 százalék fölé szökött.

Ilyen rövid idő alatt az elmúlt 150 évben Magyarország nem adósodott el,

ugyanakkor második Orbán kormány óta, azaz 2010-től folyamatosan csökkent hazánk az államadóssága.

A Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerint egészen elképesztő, hogy Gyurcsányék gazdaságról és államadósságról beszélnek, ugyanis ők voltak azok, akik a rablóprivatizáció és a korrupt kormányzás idején a csőd szélére sodorták az országot.

Nacsa Lőrinc leszögezte: most a válság idején sem megszorításokkal és adóemelésekkel sújtják az embereket, ahogy tették ezt Gyurcsány Ferencék 2010 előtt, hanem Magyarország megszerezte a befektetők bizalmát és visszafizette a szocialisták által felvett hiteleket és most 13 havi nyugdíj visszaépítésével, adócsökkentéssel és munkahelymegtartó támogatással segít a kormány az embereknek és a vállalkozásoknak.

Hír TV