2021. április 14.,
szerda, Tibor napja

Díszpolgári címre jelöli Lackner botrányvideós hasonmását a kerületi Fidesz

888.hu

2021. február 20., szombat 15:05

A 888.hu Facebook-oldalán kommentelő olvasóink szerint

vagy gazemberség vagy vicc, hogy a XIX. kerületi bíróság első fokon elítélte Dódity Gabriella, fideszes önkormányzati képviselőt,

aki a kokainos botrányvideóról elhíresült Lackner Csaba, azóta pártjából kihajított MSZP-s képviselő Facebook-oldalán „fehér poros orrokról” és „csíkokról” értekezett.

De úgy tűnik, hogy

ezt a jogilag talán védhető, de erkölcsileg aligha elfogadható ítéletet maga az elítélt és politikai közössége is a helyzet röhejességének megfelelően kezeli.

Az elmarasztalt képviselőnő ugyanis bejelentette Facebook-oldalán:

„A mai napon Kispest Díszpolgárának javasoltam az elhíresült felvételeken látható, Lackner Csaba önkormányzati képviselőre megtévesztésig hasonlító személyt, hiszen meglátásom szerint rengeteget tett Kispest hírnevének öregbítéséért, a kerület sajtóban való szerepléséért.

Ez a javaslat legalább annyira abszurd, mint a kispesti helyzet. Természetesen olyan kispestieket is javaslunk, akik megérdemlik a kerületi elismerést.”

Valójában nincs ebben meglepő, hiszen

a kerületi bíróság tegnapi ítélete tökéletesen megágyazott Lackner Csaba teljes rehabilitálásának is,

hiszen egy – még ha nem is jogerős – bírósági ítélet birtokában tegnap már nagy mellénnyel elő is állt, és miután két éve nem próbálta érdemben magát védeni, most hirtelen ő lett a ma született bárány:

„A képviselőasszony a tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy a vád tárgyává tett posztban egyértelműen arra utalt, hogy én kábítószert fogyasztok. Bár a jobboldali sajtó mindenhol azt emeli ki, hogy a bíróság elutasította a valóságbizonyítást, ennek indokairól nem tesznek említést. Dódity Gabriella a vallomásában nem tudott megjelölni olyan közérdeket vagy jogos magánérdeket, amely a büntetőtörvénykönyv szerint egyáltalán lehetővé tenné a valóságbizonyítást (...)”

A mai napon Kispest Díszpolgárának javasoltam az elhíresült felvételeken látható, Lackner Csaba önkormányzati...

Közzétette: Gabriella Dódity – 2021. február 20., szombat

A teljes cikk ITT olvasható.

888.hu