2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Díszpolgári címre jelöli Lackner botrányvideós hasonmását a kerületi Fidesz

  • Díszpolgári címre jelöli Lackner botrányvideós hasonmását a kerületi Fidesz

A 888.hu Facebook-oldalán kommentelő olvasóink szerint

vagy gazemberség vagy vicc, hogy a XIX. kerületi bíróság első fokon elítélte Dódity Gabriella, fideszes önkormányzati képviselőt,

aki a kokainos botrányvideóról elhíresült Lackner Csaba, azóta pártjából kihajított MSZP-s képviselő Facebook-oldalán „fehér poros orrokról” és „csíkokról” értekezett.

De úgy tűnik, hogy

ezt a jogilag talán védhető, de erkölcsileg aligha elfogadható ítéletet maga az elítélt és politikai közössége is a helyzet röhejességének megfelelően kezeli.

Az elmarasztalt képviselőnő ugyanis bejelentette Facebook-oldalán:

„A mai napon Kispest Díszpolgárának javasoltam az elhíresült felvételeken látható, Lackner Csaba önkormányzati képviselőre megtévesztésig hasonlító személyt, hiszen meglátásom szerint rengeteget tett Kispest hírnevének öregbítéséért, a kerület sajtóban való szerepléséért.

Ez a javaslat legalább annyira abszurd, mint a kispesti helyzet. Természetesen olyan kispestieket is javaslunk, akik megérdemlik a kerületi elismerést.”

Valójában nincs ebben meglepő, hiszen

a kerületi bíróság tegnapi ítélete tökéletesen megágyazott Lackner Csaba teljes rehabilitálásának is,

hiszen egy – még ha nem is jogerős – bírósági ítélet birtokában tegnap már nagy mellénnyel elő is állt, és miután két éve nem próbálta érdemben magát védeni, most hirtelen ő lett a ma született bárány:

„A képviselőasszony a tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy a vád tárgyává tett posztban egyértelműen arra utalt, hogy én kábítószert fogyasztok. Bár a jobboldali sajtó mindenhol azt emeli ki, hogy a bíróság elutasította a valóságbizonyítást, ennek indokairól nem tesznek említést. Dódity Gabriella a vallomásában nem tudott megjelölni olyan közérdeket vagy jogos magánérdeket, amely a büntetőtörvénykönyv szerint egyáltalán lehetővé tenné a valóságbizonyítást (...)”

A mai napon Kispest Díszpolgárának javasoltam az elhíresült felvételeken látható, Lackner Csaba önkormányzati...

Közzétette: Gabriella Dódity – 2021. február 20., szombat

A teljes cikk ITT olvasható.

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!