2021. 09. 19. Vasárnap Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 05:00

Belföld

Díszpolgári címre jelöli Lackner botrányvideós hasonmását a kerületi Fidesz

A 888.hu Facebook-oldalán kommentelő olvasóink szerint

vagy gazemberség vagy vicc, hogy a XIX. kerületi bíróság első fokon elítélte Dódity Gabriella, fideszes önkormányzati képviselőt,

aki a kokainos botrányvideóról elhíresült Lackner Csaba, azóta pártjából kihajított MSZP-s képviselő Facebook-oldalán „fehér poros orrokról” és „csíkokról” értekezett.

De úgy tűnik, hogy

ezt a jogilag talán védhető, de erkölcsileg aligha elfogadható ítéletet maga az elítélt és politikai közössége is a helyzet röhejességének megfelelően kezeli.

Az elmarasztalt képviselőnő ugyanis bejelentette Facebook-oldalán:

„A mai napon Kispest Díszpolgárának javasoltam az elhíresült felvételeken látható, Lackner Csaba önkormányzati képviselőre megtévesztésig hasonlító személyt, hiszen meglátásom szerint rengeteget tett Kispest hírnevének öregbítéséért, a kerület sajtóban való szerepléséért.

Ez a javaslat legalább annyira abszurd, mint a kispesti helyzet. Természetesen olyan kispestieket is javaslunk, akik megérdemlik a kerületi elismerést.”

Valójában nincs ebben meglepő, hiszen

a kerületi bíróság tegnapi ítélete tökéletesen megágyazott Lackner Csaba teljes rehabilitálásának is,

hiszen egy – még ha nem is jogerős – bírósági ítélet birtokában tegnap már nagy mellénnyel elő is állt, és miután két éve nem próbálta érdemben magát védeni, most hirtelen ő lett a ma született bárány:

„A képviselőasszony a tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy a vád tárgyává tett posztban egyértelműen arra utalt, hogy én kábítószert fogyasztok. Bár a jobboldali sajtó mindenhol azt emeli ki, hogy a bíróság elutasította a valóságbizonyítást, ennek indokairól nem tesznek említést. Dódity Gabriella a vallomásában nem tudott megjelölni olyan közérdeket vagy jogos magánérdeket, amely a büntetőtörvénykönyv szerint egyáltalán lehetővé tenné a valóságbizonyítást (...)”

A mai napon Kispest Díszpolgárának javasoltam az elhíresült felvételeken látható, Lackner Csaba önkormányzati...

Közzétette: Gabriella Dódity – 2021. február 20., szombat

A teljes cikk ITT olvasható.

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kittenberger emléknap Nagymaroson

Magyarország megint olyat tud mutatni a világnak, amely értékét és súlyát tekintve a pápalátogatással is felér - mondta a Kittenberger Kálmán emléknapon Pesti Imre. 2021. szeptember 18.

Mentőövet kapnak a brexit miatt nehéz helyzetbe kerülő magyar cégek

Október 11. és 15. között pályázhatnak támogatásra a Brexit miatt nehézséggel küzdő magyar cégek – jelentette Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook oldalán. 2021. szeptember 18.

Csak hétfőn folytatódhat az előválasztás

A Fidesz kommunikációs igazgatója színjátéknak nevezte az előválasztást. 2021. szeptember 18.

Legfrisebb híreink

Troll: Nagyító alatt a kampánydalok

Lentulai Krisztián vendégei Palányi Nóra a Karc Fm riportere, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese, Gav Duncan skót Fidesz-bérenc és Tóth Szabi zenész voltak

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!