2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Díjkitűzés - Látta ezt a velencei Hauszmann-Gschwindt kastélyból ellopott neobarokk kandallót?

A Készenléti Rendőrség parancsnoka a SinbusCon Befektetési és Ingatlanhasznosító Zrt. felajánlása alapján bruttó 500 000 forintot tűzött ki a velencei Hauszmann-Gschwindt kastélyból ellopott neobarokk kandalló megtalálása, valamint az elkövető felkutatása érdekében.

  • Díjkitűzés - Látta ezt a velencei Hauszmann-Gschwindt kastélyból ellopott neobarokk kandallót?

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 29022/836/2020. bűnügyi számon nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2020. július 23. és augusztus 29. között ismeretlen tettes az ajtót befeszítve behatolt a Velencén található Hauszmann-Gschwind kastélyba, ahol az aulában lévő fából készült, neobarokk stílusú kandalló keretét, valamint annak márvány burkolatát lebontotta és eltulajdonította.   

A Készenléti Rendőrség parancsnoka a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva, a kastély tulajdonosa, a SinbusCon Befektetési és Ingatlanhasznosító Zrt. felajánlása alapján a műemlékvédelmi oltalom alatt álló tárgy hollétének megállapítására, valamint az eltulajdonított kandalló elkövetőjének megtalálása érdekében 

bruttó 500.000,-

azaz ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekménnyel, illetve az eltulajdonított tárgy hollétével kapcsolatban releváns információval rendelkezik, vagy a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti, és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Készenléti Rendőrség parancsnoka fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A KR NNI kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve annak elkövetőjével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál, illetve bármelyik rendőri szervnél. Névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, továbbá a KR NNI – munkaidőben hívható – 06-1-432-7333 telefonszámán, vagy a 107 és 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Police.hu

kép forrása: police.hu - a képen a keresett kandalló látható. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

A katasztrófavédelem azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.
Fidesz: Az kiabál, akinek ég a háza

Fidesz: Az kiabál, akinek ég a háza

Semmi meglepő nincs abban, hogy a Momentum megint Brüsszelbe rohan feljelentgetni Magyarországot, most éppen a parlament előtt fekvő szuverenitásvédelmi törvény miatt - olvasható a Fidesz közleményében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!