2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Digitális oktatás a középiskolákban

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében továbbra is digitális rendben zajlanak a tanórák a középiskolákban. A végzős diákok otthonról készülnek fel az érettségire, azonban a pszichológus arra figyelmeztet: ebben a helyzetben különösen fontos, hogy a tanulók figyeljenek a mentális egészségükre.

  • Digitális oktatás a középiskolákban

Ürességtől konganak a folyosók ebben a budapesti gimnáziumban. A diákok továbbra is otthonról tanulnak.

Nagy Zoltán idén fog érettségizni és informatikai vonalon szeretne majd tovább tanulni. Habár lelkiismeretesen készül a vizsgákra, hiányzik neki a jelenléti oktatás.

Ez a budapesti diák éppen a német házi feladatát készíti el. Szick Dénes gazdálkodás és menedzsment szakra szeretne bejutni, ezért komolyan veszi a felkészülést a vizsgáira.

Nem csak a diákok helyzetét nehezítette meg a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet, a tanároknak sem könnyű. Minden lehetséges módon próbálják segítik a diákok felkészülését az érettségi vizsgákra.

Káplár Éva pszichológus szerint is az a jó megoldás, ha a diákok az online térben is interaktívan vesznek részt az órákon. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a szociális kapcsolataikat - a járványügyi szabályok betartásával - mindenképpen fent kell tartani.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete az általános iskolákban is online oktatást szorgalmazott. Azonban a köznevelésért felelős államtitkár szerint tavasszal bebizonyosodott, hogy habár ott is működőképes a digitális oktatás, ennek az oktatási módszernek a hatékonysága jelentősen életkorfüggő.

Maruzsa Zoltán kiemelte: ahol csak lehet, nyitva maradnak az általános iskolák és óvodák.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!