2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

Devizahitelek: Szanyi hat kérdést intézett a kormányhoz

Az MSZP-nek is van ötlete a devizahitelek rendezésére, az ellenzéki párt elnökségi tagja nyilvános megbeszélésre hívta a nemzetgazdasági minisztert.

Szanyi Tibor szerint a kormánynak nem a Békemenet szervezőivel, hanem a svájci jegybankkal és az Európai Központi Bankkal kellene tárgyalnia a devizaalapú kölcsönökről.

A politikus nyílt levelében hat kérdést tett fel a kormánynak – egyebek mellett arra vár választ, hogy az első Orbán-kormány miért engedte a lakossági devizahitelezést egy 2001-es rendelettel, és a kockázatok ellenére miért vettek fel a Fidesz vezető politikusai maguk is devizahitelt.

„A kormány harmadik éve tolja maga előtt ezt a maga által dagasztott devizahitel-tésztát, szemmel láthatólag semmilyen megoldás eddig még nem jutott az eszükbe, pepecseltek, barkácsoltak, a devizahitelesek szinte az utolsó szálig immáron a tűrőképességük határán is túl vannak” – fogalmazott Szanyi, hozzátéve, hogy a szocialista párt rendelkezik megoldási javaslatokkal, és „mint 2014-től kormányzó párt” ezt szívesen megosztják a kormánnyal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!