2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Deutsch Tamás: nyilvánvalóan jogsértő az Európai Bizottság eljárása

"Nyilvánvalóan az európai jogot sértő európai bizottsági eljárásról" beszélt Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken azzal összefüggésben, hogy kérdéssel fordultak az Európai Bizottsághoz (EB), tisztázandó, annak tagjai hogyan játszottak össze a "magyar dollárbaloldallal" annak érdekében, hogy politikai nyomást gyakoroljanak Magyarországra.

  • Deutsch Tamás: nyilvánvalóan jogsértő az Európai Bizottság eljárása

Az Európai Bizottságnak pártatlanul, objektív módon, az Európai Unió alapszerződéseinek érvényesülése fölött őrködve kell eljárnia, ezek az uniós jogban szereplő kötelező rendelkezések - hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Leszögezte: ez nem valami erkölcsi elvárás; a pártsemleges, objektív, tárgyilagos eljárás az Európai Bizottság működésére vonatkozó legfontosabb jogi kötelezettség.

Felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc nemrég egy rádióinterjúban - "rá nem jellemző módon - a valóságnak megfelelő állításokat fogalmazott meg, elmondta, milyen politikai machinációban működött közre az Európai Bizottság".

"Azt halljuk évek óta, hogy a jogállamiság fölött őrködnek Brüsszelben, a jogállamiság pedig nem mást jelent, mint hogy be kell tartani a jogszabályokat" - jegyezte meg Deutsch Tamás.

Kijelentette: az ügy "a politikai botrányon túl egy súlyos, az EU egyik alapintézménye, az EB által elkövetett jogszerűtlenség alapos gyanúját mutatja".

Az Európai Bizottsággal "összejátszó, titkos politikai machinációkat elkövető magyar dollárbaloldalról" az EP-képviselő kifejtette: "eljutottunk a politikai abszurditásnak arra a szintjére, hogy a legfelháborítóbb, a magyar embereket szembeköpő politikai magatartást nem eltakarni akarja a magyar dollárbaloldal, hanem büszkén nyilatkozik olyasmiről, ami támadást jelent a magyarok közössége, a demokrácia alapértékei ellen".

"Büszkén beszélnek arról, hogy forintmilliárdokat kapnak külföldről, és a külföldi finanszírozók érdekeit képviselik. Gyurcsány büszkén beszél arról, hogy abban működik együtt az Európai Bizottsággal, hogyan lehet a saját hazája érdekei ellen áskálódni" - folytatta Deutsch Tamás.

Álláspontja szerint mindez a politikai karrier végét jelenti, "a közéletből való távozás kötelezettségét teremtette meg".

Úgy vélte, az, hogy "a magyar dollárbaloldal ezekről a dolgokról lelkesen, önelégülten beszél, arculcsapása a jóakaratú magyar emberek közösségének".

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-delegáció kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz, közölte: "EP-képviselőként, uniós jogszabályok alapján, kérdést intézhetünk, erre három héten belül válaszolniuk kell a szigorú jogi kötelezettség szerint".

Elmondta:

kérdéseik arra vonatkoznak, hogy "kik azok a biztosok, akik a titkos politikai egyeztetésben részt vettek, és milyen politikai feltételeket javasoltak a magyar dollárbaloldal képviselői, amelyek aztán - Gyurcsány Ferencet idézve - "jogi köntösként" jelentek meg a Magyarországgal szembeni feltételekben".

Feltették továbbá a kérdést, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény eltörlését javasolta-e a "magyar dollárbaloldal", tehát, hogy csak ezzel a feltétellel jusson hozzá Magyarország a magyar embereknek jogszerűen járó európai fejlesztési pénzekhez.

"Az Európai Bizottságnak nincs más választása, mint hogy válaszoljon"

- hangoztatta a képviselő. Megjegyezte: "a lelepleződés már megtörtént, ezért gondoljuk, nincs más választásuk, mint hogy a valóságnak megfelelő dolgokat mondjanak".

Deutsch Tamás úgy látja, azzal, hogy "politikai okokból, jogi köntösbe burkolva nyomást gyakorol egy tagállamra", az EB az Európai Unió egységét veri szét, noha éppen azért kellene dolgoznia, hogy az unió minél egységesebb, hatékonyabban működő legyen.

Hozzáfűzte,

"a magyar dollárbaloldal a magyar embereknek akar ártani, annak érdekében, hogy a saját politikai pecsenyéjét sütögethesse".

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Berobbant a lőporos hordó a Kaukázusban. Az ukrán háború tombolása közepette vitték dűlőre az azeriek régi történelmi konfliktusukat az örményekkel. A Globálban Vasa Lászlóval, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójával beszélgetünk a témáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Aki nem ugrál, az büdös náci, hej-hej – ez a rigmus a Pécsi Prideon hangzott el, a menetet vezető kamionról. Az alacsony érdeklődés mellett zajló eseményen négyen mondtak beszédet, köztük a holland nagykövet és a hirhedt Pankotai Lili, volt pécsi gimnazista is.
Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!