2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Deutsch Tamás: Nem csak a magyar, de az európai baloldal is megvásárolható

Nem csak a magyar, de az európai baloldal is megvásárolható - így reagált Deutsch Tamás a brüsszeli korrupciós botrányra. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint most az az európai baloldal keveredett korrupciós botrányba, amelyik Magyarországot rendszeresen korrupcióval vádolja, elítéli a jogállamiság és a demokrácia témájában is.

  • Deutsch Tamás: Nem csak a magyar, de az európai baloldal is megvásárolható

Az EP-képviselő szerint ez az európai unió egyik legsúlyosabb korrupciós ügye, melyben alapos vizsgálatot kell folytatni, hiszen - mint fogalmazott - akár több érintett is lehet.

Deutsch Tamás rámutatott,

ez az ügy azt bizonyítja, hogy korrupcióban, befolyásolásban a baloldal érintett, nem pedig azok az országok, amelyeket a baloldal vádol.

Közben kiderült,

fokozódik az őrizetbe vett balliberális EP alelnök körüli botrány,

a görög hatóságok befagyasztották Eva Kailinak és családjának vagyonát. A HírTV birtokába jutott vagyonnyilatkozat szerint, a politikus európai parlamenti fizetésén kívül semmilyen bevétellel nem rendelkezett.

Nem ismerjük az ügy teljes egészét. Ez a súlyos ügy jelentősen visszaveti az európai intézményekbe vetett hitünket, valamint kérdéseket vet fel az Európai Parlament hatékonyságával kapcsolatban. Ez az ügy egyre több gondot okoz

- mondta a görög kormányszóvivő. 

A belga hatóságok vasárnap közölték, hogy pénzmosás, korrupció és bűnszövetkezetben való részvétel vádjával vizsgálati fogságba helyezték Eva Kailit és három további gyanúsítottat.

A belga ügyészség szerint

Katar komoly összegekkel és értékes ajándékokkal próbálta lefizetni az uniós parlament több magas rangú tagját, hogy számára kedvező döntések szülessenek az uniós törvényhozásban.

Az éppen zajló labdarúgó-világbajnokság stadionjainak építése közben egyes hírek szerint 10 év alatt akár több ezer indiai, pakisztáni, nepáli, bangladesi és srí lanka-i vendégmunkás halhatott meg. Azzal is vádolták az építtetőt, hogy kihasználja a külföldi dolgozókat. A hercegség hivatalos adatai szerint viszont mindössze három munkás vesztette életét a munkálatok idején.

Eva Kaili, az Európai Parlament egyik szocialista alelnöke a november 21-i EP-vitán mégis Katart védte.

Kailira nem vonatkozik a parlamenti mentelmi jog, miután a törvény szerint nem lehet hivatkozni a mentességre olyan esetben, amikor az Európai Parlament valamely tagját tetten érték bűncselekmény elkövetése közben - árulta el egy igazságügyi forrás, aláhúzva, hogy a görög képviselő lakásán bankjegyekkel teli táskákat találtak.

Kaili 2014 óta EP-képviselő, és idén január óta az uniós parlament alelnöke. Az ügy nagy felzúdulást keltett szerte Európában, különösen hazájában.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti Kailit alelnöki tisztségéből. Felmentéséről a héten szavaz az EP.

Egy asztalnál Sorossal, Bajnaival és Korányi Dáviddal

A Magyar Nemzet rámutatott, a görög politikusnő egyébként tagja a European Council on Foreign Relations (Nemzetközi Kapcsolatok Európai Tanácsa) nevű agytrösztnek is – ugyanennek az intézménynek tagja egyebek mellett Soros György magyar származású amerikai milliárdos, Dobrev Klára, a Demokrata Koalíció EP-képviselője, Korányi Dávid, Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadója és az Action for Democracy vezetője és Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök is. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!