2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Deutsch Tamás: Meg kell akadályozni a Törökországi felőli újabb bevándorlási hullámot

Minden körülmények között el kell kerülni azt a helyzetet, hogy több százezer vagy akár millió illegális bevándorló megjelenjen Magyarország déli határánál, és ott kelljen feltartóztatni őket - jelentette ki az MTI-nek adott nyilatkozatában Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban.

  • Deutsch Tamás: Meg kell akadályozni a Törökországi felőli újabb bevándorlási hullámot

Leszögezte: komoly aggodalomra ad okot mindaz, ami Szíriában történik, így Törökország egyoldalú katonai fellépése is, ugyanakkor figyelembe kell venni azt is, hogy a régióban Ankara stabilitási tényező.

Hozzátette: tragikus lehet Európa számára, ha felborul a térség egyensúlya.

"Törökország mostanra elérte a teljesítőképessége határait az országban tartózkodó több millió migráns és menekült ellátásában" - mondta nyilatkozatában Deutsch Tamás.

A képviselő úgy vélte, Törökország szankcionálásakor tisztában kell lenni azzal, hogy ha Ankara nem tudja biztonságosan visszatelepíteni Szíriába a menekülteket és migránsokat, újabb jelentős migránshullám szabadulhat a Nyugat-Balkánon keresztül az Unióra.

"Ebben a helyzetben Magyarország lesz az első uniós tagállam, amely szembesül ezzel a migránsáradattal" - figyelmeztetett Deutsch Tamás.

Elmondta, hogy ebben a fontos kérdésben az Európai Néppárt frakciója egységes álláspontot kért, ezért a néppárti magyar delegáció tagjai együtt szavaztak a Néppárttal.

"A határozattal kapcsolatos eszmecserék és szövegezéseik során következetesen a magyar nemzeti álláspontot képviseltük" - jelentette ki - "Semmilyen módosítást nem támogattunk, ami hozzájárulhatott volna egy újabb menekültkrízis kialakulásához az Unió déli határánál."

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!