2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Deutsch Tamás: 1956 az igazság és a szabadság mindenekfelettiségéről szólt

A magyar '56 története a nehéz és könyörtelen 20. század legfontosabb és legszebb eseménye volt. Üzenete nemcsak a magyaroknak, hanem a nagyvilágnak is világos és egyértelmű: az igazság és a szabadság mindenekfelettiségéről szólt - mondta Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő Brüsszelben, hétfőn.

  • Deutsch Tamás: 1956 az igazság és a szabadság mindenekfelettiségéről szólt

A politikus az Európai Parlament magyar Néppárti Képviselőcsoportja és a Magyar Hullám Társaság 1956-os forradalomra és annak leverésére emlékező rendezvényén tartott beszédében hangsúlyozta: november 4. az egyik legszomorúbb nap a magyar nemzet naptárjában, ugyanis hosszú évtizedekre törte össze a magyarok szabadságálmait.

A politikus kiemelte, az emlékezők november 4-én az áldozatokat, a harcban elesetteket, kivégzetteket és elüldözötteket, megnyomorított és megalázott magyarokat gyászolják.

"Illő, hogy minden esztendőben, minden november 4-én emlékezzünk rájuk. Illő, hogy meggyászoljuk a kommunista diktatúra majd fél évszázadát, annak minden pillanatát" - fogalmazott.

Az a közel öt évtized magyarok millióitól vette el a legdrágább dolgot, a szabadságot. Nincs erre bocsánat és nincs felejtés - jelentette ki.

A néppárti képviselő kiemelte:"mint cseppben a tenger" mutatkozik meg a forradalomban részt vettek szemeiben a magyarok 56-os bátorsága, hazafisága és szabadságszeretete.

"Összetörtek, de nem tűntek el. Mint búvópatak, ott voltak a panellakásokban és a tanyákon, padlásokra rejtett emlékekben, nyugatra menekült családok hazavágyásában, tompa hangú beszélgetésekben és egyre sárguló fotókon" - fogalmazott.

Mint emlékeztetett: a búvópatak, a magyar szabadságszeretet búvópatakja a felszínre tört. Éppen 30 évvel ezelőtt, 1989-1990, a rendszerváltoztatás hónapjaiban teremtette meg az új, szabad és demokratikus Magyarországot. A rendszerváltoztatás erejét és őszinteségét 1956 megőrzött emléke adta meg. A kommunista rendszer legyőzése nem történhetett volna meg 1956 igazsága nélkül - tette hozzá Deutsch Tamás.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!