2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Deutsch: Szégyellje magát, Ujhelyi elvtárs!

Hír TV

2019. április 13., szombat 18:17

Jobboldali propagandának tartja Ujhelyi István, hogy az „elvtárs” megszólítást a milliók halálát okozó kommunizmussal azonosítják. A Magyar Nemzet rámutat, hogy a birtokába került hangfelvételen, amelyet egy aktivista készített az MSZP március végi EP kampány-eligazításán csak úgy repkedett a kedves elvtársak megszólítás. A Fidesz szerint ez sérti a kommunista diktatúra áldozatainak emlékét.

Az MSZP tíz éve azzal okozott felháborodást, hogy kongresszusa végén a küldöttek elénekelték az egykori munkásmozgalmi himnuszt, az Internacionálét.

A Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen jól hallható ahogy az MSZP elnöke, Tóth Bertalan most 2019-ben is szívélyes elvtársazással kínálta hellyel a párt március végi EP kampány-eligazításán megjelenteket.

Az MSZP EP-listájának második helyén szerepelő Ujhelyi István szerint, el kell felejteni az „elvtárs” megszólítás jelentését, amit a milliók halálát okozó kommunizmussal azonosítanak. Sőt a politikus arról is beszélt, hogy az Európai Unióban ez a megszólítás bevett szokás.

„Szégyellje magát, Ujhelyi elvtárs!” – Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerint egy volt kommunista diktatúrából érkező európai parlamenti képviselőnek akkor is el kell utasítania az elvtársazást, ha az európai szocialisták között ez bevett gyakorlat.

Aki ma elvtársazik, nemcsak, hogy megbecsteleníti a terror áldozatainak emlékét, de tagadja az alkotmányban foglaltakat is

- jelentette ki az Alapjogokért Központ vezetője. Szánthó Miklós Híradónknak elmondta: a magyar politikai közbeszédbe nem illik semmi, ami a kommunista múltra emlékeztet. Kiemelte, a kommunizmus Isten- és embertagadó eszme, melynek követői sajnálatos módon a mai napig hisznek ebben az ideológiában.

Hír TV