2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Deutsch: Szégyellje magát, Ujhelyi elvtárs!

Jobboldali propagandának tartja Ujhelyi István, hogy az „elvtárs” megszólítást a milliók halálát okozó kommunizmussal azonosítják. A Magyar Nemzet rámutat, hogy a birtokába került hangfelvételen, amelyet egy aktivista készített az MSZP március végi EP kampány-eligazításán csak úgy repkedett a kedves elvtársak megszólítás. A Fidesz szerint ez sérti a kommunista diktatúra áldozatainak emlékét.

  • Deutsch: Szégyellje magát, Ujhelyi elvtárs!

Az MSZP tíz éve azzal okozott felháborodást, hogy kongresszusa végén a küldöttek elénekelték az egykori munkásmozgalmi himnuszt, az Internacionálét.

A Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen jól hallható ahogy az MSZP elnöke, Tóth Bertalan most 2019-ben is szívélyes elvtársazással kínálta hellyel a párt március végi EP kampány-eligazításán megjelenteket.

Az MSZP EP-listájának második helyén szerepelő Ujhelyi István szerint, el kell felejteni az „elvtárs” megszólítás jelentését, amit a milliók halálát okozó kommunizmussal azonosítanak. Sőt a politikus arról is beszélt, hogy az Európai Unióban ez a megszólítás bevett szokás.

„Szégyellje magát, Ujhelyi elvtárs!” – Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerint egy volt kommunista diktatúrából érkező európai parlamenti képviselőnek akkor is el kell utasítania az elvtársazást, ha az európai szocialisták között ez bevett gyakorlat.

Aki ma elvtársazik, nemcsak, hogy megbecsteleníti a terror áldozatainak emlékét, de tagadja az alkotmányban foglaltakat is

- jelentette ki az Alapjogokért Központ vezetője. Szánthó Miklós Híradónknak elmondta: a magyar politikai közbeszédbe nem illik semmi, ami a kommunista múltra emlékeztet. Kiemelte, a kommunizmus Isten- és embertagadó eszme, melynek követői sajnálatos módon a mai napig hisznek ebben az ideológiában.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyarország zázlóshajóvá vált + videó

Magyarország zázlóshajóvá vált + videó

Szijjártó Péter rámutatott: "Az itt dolgozók száma meghaladta a százezret, ami azt jelenti, hogy öt éven belül megduplázódott, az elmúlt öt év alatt megduplázódott, az üzleti szolgáltató központban dolgozó magyar emberek száma."

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!