2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Deutsch: Orbán nem lobbizott

2017. szeptember 20., szerda 16:08, frissítve: szerda 16:32

A Fidesz európai parlamenti képviselője a Hír TV kérdésére azt mondta, a miniszterelnök nem küzdött azért, hogy megépüljön szülőfalujában, Felcsúton a kisvasút.

– Ön szerint a miniszterelnök lobbizott-e azért, hogy Felcsúton, illetve Felcsútot is érintve épüljön meg a Vál-völgyi kisvasút?

– Biztos vagyok benne, hogy nem.

– Nem lobbizott ezért?

– Egészen biztos vagyok benne, hogy nem. Ugye itt… Megint azt tudom mondani, hogy… Ha az unos-untalan használt politikai szlogeneket egy pillanatig félre tudjuk tenni. Magyarországon minden parlamenti képviselő, bármilyen összetételű egy kormány, annak a kormánynak minden tagja valahol született. Általában Magyarországon születtek. Általában valamilyen magyar településen. Falun, községben, kisvárosban, nagyvárosban vagy a fővárosban. Nyilvánvaló, hogy mindenkinek arra kell törekednie, hogy erős politikai elfogultság, rosszakarat vagy szinte már paranoia esetén lehessen csak olyan képet kialakítani, hogy egy település, egy térség, az azért részesül valamilyen fejlesztésből, mert onnan való…

– Bocsánat, én nem azt mondtam, hogy ez baj, ha lobbizott. Csak megkérdeztem. Mert ha igen, amennyiben ez normális, hogy ott született, és mindenki, aki képviselő, teljesen normálisan akár a saját városának akar adni valamit, vagy ott jobb létet teremteni. Akkor, viszont ha ez így van, akkor ez nem semleges egy bizottsági vizsgálat helyszínének kiválasztásánál, hogy ezt megnézi-e az adott bizottság, ezt a projektet. Tehát ez magyarázhatja, hogy mégis ezt választották a tizenakárhány kisvasút közül, nem?

– Azt kérdezte tőlem, hogy a miniszterelnök úr a feltételezésem szerint lobbizott-e azért, hogy a felcsúti kisvasút-beruházás megvalósuljon, és erre a kérdésére háromszor azt válaszoltam, nagyon örömmel negyedszerre is, ötödszörre is azt fogom válaszolni, hogy bizonyos, hogy nem lobbizott…

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!