2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Rákapcsolt a kampányra a Fidesz

2017. szeptember 5., kedd 16:22, frissítve: kedd 17:24

Orbán Viktor vagy a kerítés lebontása – ez a rövid mondat lehet a Fidesz választási kampányának esszenciája. Az interneten már futtatják az üzenetet, és a Hír TV által megkérdezett kormánypárti politikusok is indokoltnak tartják. A politológus szerint ezzel a valós problémákról akarják elterelni a figyelmet.

„Ennek a tervnek a lényege az, hogy elhárítsák az útból a Magyarország déli határainál álló kerítést. Ez a kampányban valószínűleg éles küzdelemhez fog vezetni, ezért én akár olyan eszközökre is számítok, amelyekkel még nem találkoztunk magyar választási kampányban: akár utcai zavargásokra és ehhez hasonló akciókra” – hangoztatta szombaton a propagandaminiszter. Rogán Antal a déli határra húzott kerítés lebontásával kötötte össze a támadásokat.

Ezt kommunikációs vonalat a neten is igyekszik hangsúlyozni a Fidesz. Az üzenet egyszerű: vagy Orbán Viktor, vagy a kerítés lebontása.

A stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott szerint be kell mutatniuk, hogy az ellenzék mire készül. „Alapvetően ezek a vélemények abban az irányba mutatnak, hogy nincsen szükség a kerítésre, és le kell bontani, több jegyzőkönyv, képfelvétel, hangfelvétel bizonyítja ezt. Mi pedig azt mondjuk, hogy kerítésre szükség van, mert nemcsak Magyarországot védi meg a migrációtól, hanem Európa többi országának is védelmet nyújt” – mondta Nyitrai Zsolt.

A sajtó többször végigkérdezte az ellenzéket, de valós támogatóssággal rendelkező párt nem támogatja a kerítés lebontását. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szerint csak azért mondják ezt, mert meg akarnak felelni a közvéleménynek. „Ja, az egy másik kérdés, hogy szembesültek azzal a ténnyel, hogy a magyar polgárok elsöprő többsége párthovatartozás nélkül azzal ért egyet, hogy ezzel az eszközzel is megálljt kell parancsolni az illegális bevándorlásnak. Próbálják a sajátjaik és a visszaszerezhető szavazók számára megmagyarázni a megmagyarázhatatlant” – hangoztatta a politikus.

A Newsroom című műsorunkban megszólaló politikai elemző, Böcskei Balázs szerint a kormányoldal a hasonló témák napirenden tartásával a kellemetlen kérdésekről próbálja meg elterelni a figyelmet.

„Egy nem létező politikai entitást tesz meg ellenfélnek Rogán Antal, és a pártok addig sem magukról beszélnek. Az előbb volt itt Demeter Mártával egy beszélgetés, és ezt annyira komolyan vették a pártok, hogy árnyékbizottságot hoznának létre; spekulatív bejelentést spekulatív módon vizsgálnának ki. Azt mondták, hogy demobilizálás. Szerintem ez depolitizálás” – jelentette ki a szakértő.

A kerítés költségeire egyébként Orbán Viktor múlt héten levélben kért pénzt Brüsszelből, de egyelőre úgy tűnik, az Európai Bizottság nem ad.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!