2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Deutsch: Juorová elfogult és csak egy oldalról tájékozódik

2020. október 17., szombat 15:25

Nem mondott igazat az Európai Bizottság alelnöke amikor azt állította, hogy nem csak egy oldalról tájékozódott a magyarországi jogállamiság helyzetét illetően. Vera Jourová ugyanis a Fidesz-KDNP képviselőivel nem áll szóba. Erről Deutsch Tamás, kormánypárti EP-képviselő beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. A politikus hangsúlyozta: írásbeli kérdésekkel fordultak az Európai Bizottsághoz annak kapcsán, hogy a cseh biztos hányszor egyeztetett a Momentumos Donáth Annával, ezekre a kérdésekre pedig mismásolás helyett világos és egyértelmű választ várnak.

Többször is tagadta korábban Donáth Anna momentumos EP-képviselő, hogy egyeztetett volna az Európai Bizottság magyarokra sértő megjegyzéseket tevő alelnökével. Az informátornak azonban a birtokába jutott egy olyan felvétel, amelyen a balliberális politikus saját magának mond ellent.

Donáth Anna ezután azzal próbált meg védekezni, hogy Vera Jourová kereste őt, a cseh politikus azonban azt állította, hogy egyáltalán nem beszélt a Momentum EP-képviselőjével.

A jogállamisági jelentés kapcsán megfogalmazott kritikákkal kapcsolatban pedig egy interjúban Jourová arról beszélt, hogy a dokumentum készítése során a bizottság legfőbb partnerei minden tagállamban a minisztériumok, az ügyészségek és egyéb állami szervek voltak.

Deutsch Tamás kiemelte: Vera Jourová senkivel nem áll szóba a Fidesz-KDNP politikusai közül. Hozzátette: írásbeli kérdésekkel fordultak az Európai Bizottsághoz annak kapcsán, hogy pontosan hányszor és hogyan egyeztetett Donáth Anna és Vera Jourová, illetve, hogy a cseh politikus miért csak a momentumos Ep-képviselő véleményét vette figyelmbe a dokumentum elkészítésekor.

Deutsch Tamás hozzátette: a DK-s és Momentumos EP-képviselők minden létező felületen manipulatív és valótlan állításokat terjesztenek saját hazájukról.

HírTV