2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Deutsch: Juorová elfogult és csak egy oldalról tájékozódik

Nem mondott igazat az Európai Bizottság alelnöke amikor azt állította, hogy nem csak egy oldalról tájékozódott a magyarországi jogállamiság helyzetét illetően. Vera Jourová ugyanis a Fidesz-KDNP képviselőivel nem áll szóba. Erről Deutsch Tamás, kormánypárti EP-képviselő beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. A politikus hangsúlyozta: írásbeli kérdésekkel fordultak az Európai Bizottsághoz annak kapcsán, hogy a cseh biztos hányszor egyeztetett a Momentumos Donáth Annával, ezekre a kérdésekre pedig mismásolás helyett világos és egyértelmű választ várnak.

  • Deutsch: Juorová elfogult és csak egy oldalról tájékozódik

Többször is tagadta korábban Donáth Anna momentumos EP-képviselő, hogy egyeztetett volna az Európai Bizottság magyarokra sértő megjegyzéseket tevő alelnökével. Az informátornak azonban a birtokába jutott egy olyan felvétel, amelyen a balliberális politikus saját magának mond ellent.

Donáth Anna ezután azzal próbált meg védekezni, hogy Vera Jourová kereste őt, a cseh politikus azonban azt állította, hogy egyáltalán nem beszélt a Momentum EP-képviselőjével.

A jogállamisági jelentés kapcsán megfogalmazott kritikákkal kapcsolatban pedig egy interjúban Jourová arról beszélt, hogy a dokumentum készítése során a bizottság legfőbb partnerei minden tagállamban a minisztériumok, az ügyészségek és egyéb állami szervek voltak.

Deutsch Tamás kiemelte: Vera Jourová senkivel nem áll szóba a Fidesz-KDNP politikusai közül. Hozzátette: írásbeli kérdésekkel fordultak az Európai Bizottsághoz annak kapcsán, hogy pontosan hányszor és hogyan egyeztetett Donáth Anna és Vera Jourová, illetve, hogy a cseh politikus miért csak a momentumos Ep-képviselő véleményét vette figyelmbe a dokumentum elkészítésekor.

Deutsch Tamás hozzátette: a DK-s és Momentumos EP-képviselők minden létező felületen manipulatív és valótlan állításokat terjesztenek saját hazájukról.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!