2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Belföld

Deutsch: Juorová elfogult és csak egy oldalról tájékozódik

Nem mondott igazat az Európai Bizottság alelnöke amikor azt állította, hogy nem csak egy oldalról tájékozódott a magyarországi jogállamiság helyzetét illetően. Vera Jourová ugyanis a Fidesz-KDNP képviselőivel nem áll szóba. Erről Deutsch Tamás, kormánypárti EP-képviselő beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. A politikus hangsúlyozta: írásbeli kérdésekkel fordultak az Európai Bizottsághoz annak kapcsán, hogy a cseh biztos hányszor egyeztetett a Momentumos Donáth Annával, ezekre a kérdésekre pedig mismásolás helyett világos és egyértelmű választ várnak.

Többször is tagadta korábban Donáth Anna momentumos EP-képviselő, hogy egyeztetett volna az Európai Bizottság magyarokra sértő megjegyzéseket tevő alelnökével. Az informátornak azonban a birtokába jutott egy olyan felvétel, amelyen a balliberális politikus saját magának mond ellent.

Donáth Anna ezután azzal próbált meg védekezni, hogy Vera Jourová kereste őt, a cseh politikus azonban azt állította, hogy egyáltalán nem beszélt a Momentum EP-képviselőjével.

A jogállamisági jelentés kapcsán megfogalmazott kritikákkal kapcsolatban pedig egy interjúban Jourová arról beszélt, hogy a dokumentum készítése során a bizottság legfőbb partnerei minden tagállamban a minisztériumok, az ügyészségek és egyéb állami szervek voltak.

Deutsch Tamás kiemelte: Vera Jourová senkivel nem áll szóba a Fidesz-KDNP politikusai közül. Hozzátette: írásbeli kérdésekkel fordultak az Európai Bizottsághoz annak kapcsán, hogy pontosan hányszor és hogyan egyeztetett Donáth Anna és Vera Jourová, illetve, hogy a cseh politikus miért csak a momentumos Ep-képviselő véleményét vette figyelmbe a dokumentum elkészítésekor.

Deutsch Tamás hozzátette: a DK-s és Momentumos EP-képviselők minden létező felületen manipulatív és valótlan állításokat terjesztenek saját hazájukról.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!