2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Belföld

Deutsch: A Momentum az ukrán hatalmat védi a magyar érdekek helyett

Elfogadhatatlan, hogy a Momentum ismét hátba támadta a magyar embereket - nyilatkozta Híradóknak Deutsch Tamás fideszes Ep-képviselő. A politikus szerint az ellenzéki pártnak fontosabb az európai elitnek való megfelelés, mint a határon túli magyarok érdekei. A Momentumos Cseh Katalin egy tévéinterjúban tiltakozott az ellen, hogy Magyarország blokkolja Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz addig, amíg az ukrán kormány nem biztosítja a kárpátaljai magyarság alapvető jogait.

  • Deutsch: A Momentum az ukrán hatalmat védi a magyar érdekek helyett

Orbán Viktor és Szijjártó Péter Ukrajna NATO csatlakozását használja fel tárgyalási alapként - így támadta Cseh Katalin egy tévéinterjúban a kormányt. A Momentumos politikus amiért a kabinet a határon túli magyarok védelmében blokkolja Kijev csatlakozását a katonai szövetséghez.

Az EP-képviselő a Hír TV-nek azt mondta: szerint másképp kellene rábírni Kijevet arra, hogy ne sértse a magyar kisebbség jogait.

Cseh Katalin azonban azt nem árulta el, hogy a Momentum hogyan lépne fel a kárpátaljai magyarok érdekeiért.

Cseh Katalin azt a magyar kormányt kritizálta, amely kiáll a Kárpátalján élő magyarokért-jelentette ki a Fidesz EP-képviselője. Deutsch Tamás Híradóknak azt mondta: a Momentum ismét a magyar érdekkel szemben lépett fel.

Deutsch Tamás hozzátette: nem meglepő Cseh Katalin kirohanása hiszen a Momentum elnöke Fekete Győr András egy magyarellenes nézeteket valló román elnökjelölt mellett kampányolt tavaly, Donáth Anna pedig a felvidéken tett olyan kijelentést, hogy szerinte az ott élő magyaroknak úgy kéne alakítaniuk az életüket, hogy büszke szlovákként tudják élni a mindennapjaikat.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

A katasztrófavédelem azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!