2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Deutsch: A Momentum az ukrán hatalmat védi a magyar érdekek helyett

Hír TV

2020. február 12., szerda 14:48

Elfogadhatatlan, hogy a Momentum ismét hátba támadta a magyar embereket - nyilatkozta Híradóknak Deutsch Tamás fideszes Ep-képviselő. A politikus szerint az ellenzéki pártnak fontosabb az európai elitnek való megfelelés, mint a határon túli magyarok érdekei. A Momentumos Cseh Katalin egy tévéinterjúban tiltakozott az ellen, hogy Magyarország blokkolja Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz addig, amíg az ukrán kormány nem biztosítja a kárpátaljai magyarság alapvető jogait.

Orbán Viktor és Szijjártó Péter Ukrajna NATO csatlakozását használja fel tárgyalási alapként - így támadta Cseh Katalin egy tévéinterjúban a kormányt. A Momentumos politikus amiért a kabinet a határon túli magyarok védelmében blokkolja Kijev csatlakozását a katonai szövetséghez.

Az EP-képviselő a Hír TV-nek azt mondta: szerint másképp kellene rábírni Kijevet arra, hogy ne sértse a magyar kisebbség jogait.

Cseh Katalin azonban azt nem árulta el, hogy a Momentum hogyan lépne fel a kárpátaljai magyarok érdekeiért.

Cseh Katalin azt a magyar kormányt kritizálta, amely kiáll a Kárpátalján élő magyarokért-jelentette ki a Fidesz EP-képviselője. Deutsch Tamás Híradóknak azt mondta: a Momentum ismét a magyar érdekkel szemben lépett fel.

Deutsch Tamás hozzátette: nem meglepő Cseh Katalin kirohanása hiszen a Momentum elnöke Fekete Győr András egy magyarellenes nézeteket valló román elnökjelölt mellett kampányolt tavaly, Donáth Anna pedig a felvidéken tett olyan kijelentést, hogy szerinte az ott élő magyaroknak úgy kéne alakítaniuk az életüket, hogy büszke szlovákként tudják élni a mindennapjaikat.

Hír TV