2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Déri Tibor cserben hagyta az újpesti vállakozásokat

Hír TV

2020. május 23., szombat 17:05

Cserben hagyta járvány miatt nehéz helyzetbe került újpesti vállalkozásokat baloldali vezetés-jelentette ki a Fidesz önkormányzati képviselője. Ozsváth Kálmán hangsúlyozta: több száz cégből csupán néhány tucat kapott támogatást. A kormánypárti politikus szerint a Momentumos polgármester csak bürokratikus eljárásoknak teszi ki a vállalatokat, de valódi segítséget nem ad.

Ferencz Gabriella csaknem 9 éve bérli Újpesten ezt az üzlethelyiséget. Ahogy több száz más kerületi vállalkozás, az övé is nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt.

A városrész momentumos polgármestere néhány hónapja a helyi cégek támogatására egy 50 millió forintos alapot. Elmondása szerint azért, hogy a bérleti díjakat csökkenthessék.

A program azonban másfél hónap alatt kevesebb mint 30 vállalkozásnak nyújtott csak segítséget – ez derült ki a HVG cikkéből. A portál információi szerint bár 240 üzlethelyiség-tulajdonos igényelt támogatást, de csak 58 esetben született döntés.

Sokkal több az elvárás, mint amennyi segítséget nyújt az önkormányzat – erről beszélt híradónknak Ferencz Gabriella. Mint mondta, a támogatási űrlapon olyan kérdéseket tesznek fel a vállalkozóknak, mint egy NAV-ellenőrzés során.

Kerestük az újpesti önkormányzatot is. Válaszlevelükben azt írták: a HVG adatai elavultak. Emellett azt állítják az elbírálási folyamat nem bürokratikus.

Déri Tiborék ismét cserben hagyták a kerületi vállalkozásokat – erről már a Fidesz önkormányzati képviselője beszélt. Ozsváth Kálmán szerint az ellenzéki városvezetés célja, hogy spóroljon és magát fényezze.

Ozsváth Kálmán hozzátette: több mint 1300 üzlethelyiség bérlőjének lenne szüksége támogatásra, azonban az önkormányzat csak megalázó eljárásnak teszi ki őket valódi segítségnyújtás helyett.

Hír TV