2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Demeter Mártának kérdései vannak

Hír TV

2018. június 29., péntek 18:58, frissítve: péntek 20:46

A probléma súlyához képest csak kis előrelépés történt a migráció kezelésében az uniós csúcsértekezleten az LMP szerint.

Az ellenzéki párt úgy látja, hogy teljes egyetértés kizárólag a határok védelmében van a tagországok között, a bevándorlás kezelésében pedig csak azok a megoldások működhetnek, amelyek mögött társadalmi támogatás van.

Demeter Márta pénteki sajtótájékoztatóján közölte: továbbra sem világos, hogy a magyar kormánynak van-e konkrét elképzelése a migráció kezeléséről, ezért cselekvési tervet várnak a határvédelem és a balkáni országokkal való együttműködés kapcsán.

„Például a Frontexnek a munkájába hogyan fognak bekapcsolódni? Hogyan fogják felhasználni azt a segítséget, amit kaphatunk a határok védelméhez a Frontextől? Az EU-s forrásokat hogyan fogja lehívni a kormány, és a balkáni országokkal való együttműködésben mit fog tenni? Fontos szerepe lehet Magyarországnak abban, hogy kialakítsunk egy olyan előrejelző rendszert, ami jelezni tudja a migrációs folyamat változásait” – vélekedett az országgyűlési képviselőnő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!