2024. 09. 22. Vasárnap Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar ráadás 23:35

Belföld

Deák Dániel: Magyar Péter a gátakon is a kormányzatot és a védekezést szervező hivatalos szerveket támadta

A XXI. Század Intézet vezető elemzője hozzáteszi: a Tisza Párt elnöke a hét második felében már lájkokat kunyerált, „hirtelen sok vietnámi és egyéb ázsiai kedvelője lett”.

  • Deák Dániel: Magyar Péter a gátakon is  a kormányzatot és a védekezést szervező hivatalos szerveket támadta

Hamarosan levonul az árvíz Magyarországon, ezzel kapcsolatban Deák Dániel a közösségi oldalán összegezte, ki hogyan viselkedett a héten a vezető politikusok közül.

Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt már több nehézséggel is szembenézett, a vörösiszap-katasztrófától kezdve a háború kitöréséig a különböző árvizekig mindig mindenre magabiztosan reagált és felelős politikusként kezelte a helyzetet – írta a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Majd kiemelte: Nem volt ez másként most sem: az ország vezetése higgadtan és szakszerűen kezelte az árvizet, a miniszterelnök az aktuálpolitikai csatározást is félretette, egységre szólított fel.

Ezzel szemben Magyar Péter álhíreket terjesztett, még a gátakon is rendre a kormányzatot és a védekezést szervező hivatalos szerveket támadta, illetve komolytalanul pózolt a Facebook-lájkokért cserébe. Ez a helyzet annyira kellemetlenné vált körülötte, hogy a hét második felében már a saját követői sem kedvelték, és lájkokat kellett kunyerálnia, illetve vásárolnia, így hirtelen sok vietnámi és egyéb ázsiai kedvelője lett az „ellenzéki messiásnak” – hívta fel a figyelmet a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Gyurcsány Ferenc azonban már egy sokkal visszafogottabb irányt képviselt. A DK elnöke józanabbul viselkedett Magyar Péternél és nem a kormány támadásával volt elfoglalva, hanem a védekezést támogatta.– írta Deák Dániel. Hozzátette: „ha volt kritikája, akkor is kiemelte: azt majd az árvíz után kell megbeszélni.” A többi ellenzéki párt is hasonlóan viselkedett, Magyar Péteren kívül egyik esetében sem láttunk álhírkeltést vagy gát mellőli politizálást – jelezte.

A kormányoldal erősítette azt a képet a választókban, hogy az ilyen veszélyes helyzetekben jó kezekben van az ország irányítása, míg az ellenzék fő arca, Magyar Péter komolytalanul viselkedett és továbbra sem mutatta egy felelős, kormányzóképes alternatíva képét. – összegezte az árvíz politikai hatásait az elemző.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!