2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Deák Dániel: Dobrev Klára programja színtiszta sorosista politika

Hír TV

2019. február 27., szerda 09:40, frissítve: szerda 12:50

Hegedűs Lorántné lett az újabb áldozata a balliberálisok és a Jobbik együttműködésének – hívta fel rá a figyelmet Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa az ECHO TV Jó reggelt című műsorának szerdai adásban arra reagálva, hogy a politikus kilépett a Jobbikból és annak országgyűlési frakciójából. Az elemző az európai parlamenti választások kapcsán arról is beszélt, hogy Dobrev Klára meghirdetett sorosista programja azt mutatja, az ellenzéki térfélen egyedül a DK-nak van koherens álláspontja van európai kérdésekben, így a Demokratikus Koalíció meg is előzheti az MSZP-Párbeszédet az uniós választáson.

Deák Dániel emlékeztetett, Hegedűs Lorántné már a decemberi ellenzéki akciók alatt is elfogadhatatlannak nevezte, hogy pártja közösséget vállaljon a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval. Az elemző szerint azt látni, hogy a Jobbik válsága hónapról-hónapra mélyül, a párt pedig egyre közelebb kerül Gyurcsányékhoz, így – meglátása szerint – további kilépések várhatóak a pártból.

Gyöngyösi Márton frakcióvezető mondta azt, akár az ördöggel is összefognak az Orbán-kormány leváltása érdekében, tehát várhatóak még további fejlemények

– emelte ki Deák Dániel.

A Figyelő főmunkatársa szerint az, hogy Hegedűs Lorántné is kilépett az Jobbik parlamenti képviselőcsoportjából azt jelenti, hogy az ellenzéki párt frakciójában alig maradt országosan ismert politikus. Hozzátette: a Jobbik-frakcióban karakternélküli és olyan szürke politikusok maradnak, akik hajlandók a Sneider-féle politikába beállni.

Deák Dániel speciálisnak nevezte Hegedűs Lorántné esetét, hiszen a korábbi kilépők (Dúró Dóra, Volner János, Apáti István Fülöp Erik) a Mi hazánk Mozgalomban folytatták, azonban Hegedűs Lorántné korábban kritizálta a Toroczkai László vezette pártot és beállt Sneider Tamás mögé, most azonban már ő is belátta, lassan megpecsételődik a Jobbik sorsa.

Azzal kapcsolatban, hogy a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listáját Dobrev Klára fogja vezetni, Deák Dániel elmondta, a DK-nak kellett egy olyan személy, aki nem olyan elutasított, mint a bukott miniszterelnök, ezért Gyurcsányéknak szükségük volt egy ismert húzónévre.

Dobrev Klára meg is hirdette a programját, egyfajta európai egyesült államok létrehozása a célja, ami színtiszta brüsszelita, sorosista politika – mutatott rá.

Az elemző szerint a DK most versenyelőnyt élvez az ellenzéki térfélen és jó esélye van arra, hogy megelőzze az MSZP-Párbeszédet az európai parlamenti választáson.

x
Rendkívüli hír