2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Czeglédy-ügy: újabb gyanúsítottak előzetesben

2017. október 11., szerda 23:02, frissítve: csütörtök 12:01

Nem teketóriáznak a hatóságok a szombathelyi szocialista képviselő, Czeglédy Csaba által irányított diákszövetség adócsalásának ügyében. Újabb három gyanúsított került előzetes letartóztatásba, a gyanú szerint közvetlenül teljesítették a politikus utasításait.

A gyanú szerint 2013 és 2016 között a bűnszervezet által irányított és diákmunka-közvetítéssel foglalkozó Humán Operátor Zrt. hárommilliárdos költségvetési csalást okozott. Az ügyben a NAV még tavaly kezdett nyomozni. A három új gyanúsított az ügyészség szerint közvetlenül teljesítette Czeglédy Csaba utasításait, és közreműködött a bűnszervezet tevékenységében. Egyikük hozzátartozója elmondta, hogy a feleségét a kormányközeli sajtó már hónapokkal ezelőtt is az előzetes letartóztatottak közé vette, és az MSZP üdvöskéjeként mutatta be.

„Ebből az égvilágon semmi nem volt igaz. Helyesbítést kértünk, aminek nem tettek eleget, ezért bírósági feljelentést is tettünk. A sajtópert megnyertük, a feljelentésre a múlt hét végén kaptuk meg a végzést, hogy a Pesti Srácok ellen megindították a nyomozást. Pár nappal később, hétfőn reggel hat órakor megjelent a NAV csapata, és elvitte a feleségemet” – jelentette ki.

Az ügyben mindhárom nő ellen elrendelték az előzetes letartóztatást.

„A bíróság mindhárom gyanúsított előzetesét elrendelte. A végzések nem jogerősek. A gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága Csongrád megyei vizsgálati osztályán folyamatban levő eljárásban mind ez idáig 15 fő gyanúsítottkénti kihallgatására került sor. 14-en előzetes letartóztatásban vannak, míg egy személy lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett szabadlábon védekezik” – ismertette Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

Közben a szegedi polgármester, Botka László, a miniszterelnök-jelöléstől nemrég visszalépő baloldali politikus korrupciós ügyeit sorolta Szabó Bálint, köztük Czeglédy Csaba ügyét. A Likvid Kontroll Kft. arról beszélt, „Botka László nem az ellenzők és összeesküvések áldozata lett, hanem belefulladt saját korrupciós ügyeibe. Ezért szeretném bejelenteni, hogy ennek a nyilatkozatnak az aláírására 48 órát adunk Botka Lászlónak. A 48 óra leteltével összeférhetetlenségi, egészen pontosan méltatlansági eljárást kezdeményezünk Szeged város közgyűlésénél”.

Szabó Bálint emellett a Szeviép, a két szegedi piac, valamint a város parkolási ügyében is igazságot, a károsítottaknak kártérítést követel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!