2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Czeglédy Csaba időt nyer Gyurcsányék segítségével

Elodázhatja a Czeglédy Csabával szembeni eljárást, hogy felkerült Gyurcsány Ferencék EP-listájára — értesült a Magyar Nemzet bírósági forrásokból. A lap információi szerint a mintegy hatmilliárd forintos költségvetési csalás ügyében megvádolt 21 személy közül már tízen éltek azzal a lehetőséggel, hogy beismerésükért cserébe enyhébb büntetést kapjanak.

  • Czeglédy Csaba időt nyer Gyurcsányék segítségével

Amíg jogerőre nem emelkedik az európai parlamenti (EP) választás eredménye, addig mentelmi joga van a DK EP-listáján szereplő Czeglédy Csabának, így elodázódhat a vele szembeni eljárás – értesült a Magyar Nemzet bírósági forrásokból.

Tájékoztatásuk szerint, amennyiben Gyurcsány Ferencék végül meglépnék, hogy Czeglédyből mégis EP-képviselőt csinálnak, akkor a bíróságnak kellene kérnie a mentelmi joga felfüggesztését, hogy megkezdődhessen a bírósági pere. Ismert: Gyurcsányék április ­11-én jelentették be, hogy Czeglédy is helyet kap EP-listájukon – szimbolikusan az utolsó helyen.

A magát „a legeurópaibb pártnak” nevező, az Európai Ügyészséghez való csatlakozást sürgető DK szerint Czeglédy Csaba „egy hős, egy olyan hazafi, aki a börtönt is vállalja ellenzékiségéért és kormányellenes munkájáért”.

Czeglédyt ugyanakkor azzal vádolják, hogy a vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott, és több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az áfát és az szja-t nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

A vád szerint Czeglédy a bűnszervezet egy részét közvetlenül, míg más részét közvetítőkön keresztül irányította, az iskolaszövetkezetek elnöki tisztségét betöltő strómanoktól át egészen a Human Operator Zrt. alkalmazásában álló vagy a részvénytársaságban más vezetői tisztséget betöltő vádlottakig.

A bűnszervezet működtetésében a vádirat szerint 21 vádlott vett részt nyolc iskolaszövetkezet, kettő korlátolt felelősségű társaság és egy részvénytársaság részeként.

A Magyar Nemzet bírósági forrásokból úgy értesült, hogy a 21 vádlott közül tízen – köztük strómanok és iskolaszövetkezeti vezetők – kötöttek egyezséget büntetésük mérsékléséért.

A per júniusban esedékes előkészítő ülésén várhatóan újabb vádlottak élnek azzal a lehetőséggel, hogy beismerésükért cserébe enyhébb büntetést szabjanak ki rájuk.

A DK EP-listavezetője tegnap tagadta, hogy a Czeglédy Csaba ellen zajló eljárást akarják lassítani azzal, hogy szerepeltetik a listájukon. ­Gyurcsányné fenntartotta, hogy a politikus egy „ezer sebből vérző” koncepciós per áldozata, akit zsarolással próbáltak hamis tanúzásra bírni, de ő ennek hősként ellenállt.

Kiállása egyébként nem meglepő annak fényében, hogy az ő esetében is felvetődik, hogy a mentelmi jog miatt szerezne mandátumot Brüsszelben.

A ­Gyurcsányné vezette Altussal szemben ugyanis a rendőrség folytat eljárást azért, mert mintegy négyszázmillió forintnyi pénzkölcsönt nyújtott jogosulatlanul magánszemélyeknek, társaságoknak, köztük Czeglédy Csaba cégének.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!