2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Csúnyán felsült a Rogán köréhez köthető Hunguard által auditált rendszer

2017. március 27., hétfő 08:46, frissítve: hétfő 09:26

A Rogán-körhöz sorolt offshore cég auditálta azt a rendszert, amely élesben csúnyán felsült – derül ki azokból az adatokból, amelyeket az MSZP-s Tóth Bertalan kért ki.

A Hunguard Zrt.-t majdnem ötmillió forintért azzal bízta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV), hogy vizsgálja át elektronikus árverési felületét, és a cég igazolta is, hogy az megbízhatóan, ellenőrizhetően működik. Januárban azonban, amikor a vagyonkezelő meghirdette a belvárosi Zrínyi utca 3. alatt lévő irodaházát, a rendszer többször is leállt. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján csak a leállás és az újraindulás időpontjai találhatók meg, a hiba magyarázata már nem. Csak annyit írtak oda, hogy „valamilyen üzemzavar”.

A Magyar Nemzet emlékeztet: az exkluzív környéken lévő ingatlant 2,77 milliárd forintra hirdették meg, miközben becslések szerint ennél jóval többet, hat-, de akár kilencmilliárdot is érhet. Végül 4 milliárd forintért kelt el. A Válasz.hu később azt írta, a vásárló egy cégen keresztül Habony Árpád egyik ismerősével is kapcsolatba hozható.

A Hunguardot az elmúlt években igencsak helyzetbe hozta a kormány. Csak az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő közműszolgáltatók nagyjából hatszázmillió forint értékben kötöttek vele szerződést, miután kénytelenek voltak ezt a céget megbízni az audittal. Ez viszont nem a teljes összeg, a Főgáz például nem volt hajlandó elárulni a megállapodás összegét. A pénzügyi szektor szereplői is súlyos milliókat fizettek a Hunguardnak, bár a bankok között is volt, amelyik titkolózott, mégpedig a Budapest Bank.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!