2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Csöveseket és lepusztult családokat emlegetett Szabó Tímea a Klubrádióban

Néhány héttel azelőtt, hogy Szabó Tímea parlamenti felszólalásában Orbán Viktor kormányfőt tette felelőssé a Hableány turistahajó tragédiájáért, a Párbeszéd társelnöke családokat, embereket sértegetett a Klubrádió műsorában - írja a Magyar Nemzet.

  • Csöveseket és lepusztult családokat emlegetett Szabó Tímea a Klubrádióban

Csöveseket és lepusztult családokat emlegetett az üresen álló bérlakások kapcsán a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában a Párbeszéd társelnöke. Szabó Tímea a lakhatási helyzetről szóló parlamenti ülés apropóján arról beszélt, hogy a devizahitelek vagy más miatt lakhatás nélküli emberek, családok beköltözhetnének az üres bérlakásokba. Amikor a műsorvezető megjegyezte, hogy ezek az ingatlanok nem véletlenül állnak üresen, mert az ország elnéptelenedő régióiban vannak, Szabó Tímea hosszas monológba kezdett.

– Nem úgy kell számolni, hogy ezekbe a lakásokba nem tudom milyen csövesek költöznek. Ezek olyan idősek, egyedülálló édesanyák vagy éppen teljesen jól szituált családok, amelyek egyszerűen azért kerültek ilyen helyzetbe, mert elvesztették a munkájukat, megbetegedtek, a háromszorosára ment fel a törlesztőrészlet, amit már nem tudtak kigazdálkodni – fogalmazott Szabó Tímea, aki szerint nem arra kell gondolni, hogy „mindenféle lepusztult családoknak” kell itt helyet biztosítani.

A Párbeszéd társelnökének rövid időn belül ez már a második sértő és durva nyilatkozata. Emlékezetes: Szabó múlt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések órájában egyenesen arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök okozta a Hableány turistahajó tragédiáját. A politikus kérdőre vonta a kormányfőt, azt állítva, hogy gyilkosság történt a Dunán, amely mögött Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Orbán Ráhel és a kormányfő profitéhsége áll.

– A cél, hogy minél nagyobb profit és káosz legyen a Dunán – mondta Szabó Tímea, hozzátéve, hogy a miniszterelnök még együttérzését sem fejezte ki a tragédia után. Orbán Viktor miniszterelnök úgy reagált Szabó Tímea megdöbbentő támadására, hogy harminc éve teljesít szolgálatot, de ennél ízléstelenebb hozzászólást még nem hallott.

Szabó Tímea az idei EP-választás előtti utolsó parlamenti ülésen sem bírt magával, mert amikor éppen Jávor Benedek mellett kampányolt, akkor azt találta mondani, hogy ilyen emberekre van szükség az Európai Parlamentben és nem olyanokra, mint önök, akik két forintért az anyjukat is eladják. Ezen a ponton Kövér László házelnök megvonta Szabó Tímeától a szót, és közölte vele: „Szégyellje magát, a Parlamentben van, nem egy kocsmában.”

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!