2019. április 25.,
csütörtök, Márk napja

Csomortányi Istvánt választotta az Erdélyi Magyar Néppárt elnökévé

Hír TV

2019. március 24., vasárnap 19:08, frissítve: vasárnap 20:10

Csomortányi Istvánt választotta az Erdélyi Magyar Néppárt elnökévé a párt országos küldöttgyűlése szombaton Nagyváradon - közölte a párt sajtóosztályának képviselője az MTI-vel.

Csomortányi Toró T. Tibort, az Erdélyi Magyar Néppárt alapító elnökét kérte fel az ügyvezető elnöki feladatok ellátására A leköszönő Szilágyi Zsolt után, a szervezet új elnöke a politikai folytonosságot képviseli és konszenzusra törekszik az erdélyi magyar politikai szervezetekkel.

Frissen megválasztott elnökként elsősorban egy általános konzultációt szeretnék a szervezeten belül. Meglehetősen szoros küzdelem eredménye lett ez a mai, és első feladatomnak azt tekintem, hogy azokkal a szervezetekkel, ahol nem engem támogattak, leüljünk, beszéljük meg, jelöljük ki azt a közös utat, amit együtt tovább tudunk vinni, és nyilván, számunkra a legfontosabb a következő időszakban az, az önkormányzati választásokra való felkészülés. Mindenütt jó jelöltekkel, s mindenütt meg kell jelennünk, és teret kell adunk annak, hogy legyen változás– mondta Csomortányi István.