2020. július 16.,
csütörtök, Valter napja

Csőd Egerben

Hír TV

2020. május 12., kedd 17:01

A városi támogatás elmaradásának következtében fizetésképtelenné vált az egri vízilabdacsapatot működtető Egri Vízilabda Kft. A klub minden alkalmazottjának azonnali hatállyal felmondott, a játékosokat pedig szélnek eresztette. Eger Jobbikos polgármestere szerint nem a város dolga a klub csődjének a kezelése.

A Jobbikos városvezetés nem adta oda a támogatási pénzeket a csapatnak így az megszűnt.

Szécsi Zoltán az Egri Vizilabda Kft vezetője elmondta, hogy a város részéről érkező támogatással az elmúlt időszakban már voltak problémák.

Nem az egri önkormányzat okozta a város vízilabda klubjának a vesztét - állítja a település polgármestere. Mirkóczki Ádám nem érzi, hogy bármilyen felelősséggel tartozna a város vezetőjeként a sportegyesület életben tartásáért.

Mirkóczki Ádám hiába vonja ki magát a felelősség alól, mivel kihagyja a döntésekből az önkormányzati képviselőket, ezért úgy tesz mint aki egy személyben felelős a város sportéletéért is - közölte a Fidesz egri önkormányzati képviselője.

Mirkóczki Ádám elismerte, hogy nem csak a vízilabda klubnak, de más a városban működő egyesületnek sem utaltak pénzt. A Jobbikos politikus minden esetben a koronavírusra hivatkozott.

Hír TV