2023. 03. 31. Péntek Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Csizmadia: Brüsszel eurábiát vizionál, mi Isten országa felé haladunk

Közös megemlékezését tartott a CÖF–CÖKA és a Gazeta Polska a Bem József szobornál. Az eseményen az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hangsúlyozta: közösen kell megvédenie a két országnak a szabad nemzetek Európáját.

  • Csizmadia: Brüsszel eurábiát vizionál, mi Isten országa felé haladunk

Vonattal érkeztek a Nyugati pályaudvarra a Gazeta Polska klub tagjai. A fehér-piros zászlókat lengető tömeg a március 15-i közös lengyel magyar megemlékezésre érkezett.

A Bem József téren együtt lobogott a magyar és a lengyel zászló. A CÖF–CÖKA és a Gazeta Polska már hagyományosnak nevezhető rendezvényére idén egy meglepetés vendég is érkezett.

Bem József szobra bizonyítja a közös magyar-lengyel küzdelmet a szabadságért – hangsúlyozta a lengyel miniszterelnök.

„Szeretnénk egy új jövőt építeni egy európai életminőséget biztosítani Magyarországban és Lengyelországban” – jelentette ki Morawiecki.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint az, hogy ilyen sok lengyel érkezett Budapesten azt jelzi, hogy újabb közös küldetésünk van a két országnak.

„A birodalmi törekvésektől közösen kell, hogy megvédjük a szabad nemzetek Európáját. Közösen kell megvédenünk a kontinensünket, hogy ne legyünk bevándorlókontinens és ne legyenek az országaink bevándorlóországok” – mondta a miniszter.

A lengyel Pis párt és a Fidesz vezetői nem alkusznak – jelentette ki az eseményt is szervező CÖF–CÖKA elnöke.

„Ők nem merik megkérdezni népüket az újkori honfoglalásról, franciák és németek vezetésével eurábiát vizionálnak, ezzel szemben mi Isten országa felé haladunk és győzni fogunk!” – jelentette ki Csizmadia László, a CÖF elnöke.

A március 15-i ünnepség végén, koszorúzással emlékeztek az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc hőseire.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó Kereszténydemokrata Néppártba (KDNP) történő belépését jelentette be a kisebbik kormánypárt elnöke pénteken Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!