2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Csizmadia: Brüsszel eurábiát vizionál, mi Isten országa felé haladunk

Közös megemlékezését tartott a CÖF–CÖKA és a Gazeta Polska a Bem József szobornál. Az eseményen az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hangsúlyozta: közösen kell megvédenie a két országnak a szabad nemzetek Európáját.

Vonattal érkeztek a Nyugati pályaudvarra a Gazeta Polska klub tagjai. A fehér-piros zászlókat lengető tömeg a március 15-i közös lengyel magyar megemlékezésre érkezett.

A Bem József téren együtt lobogott a magyar és a lengyel zászló. A CÖF–CÖKA és a Gazeta Polska már hagyományosnak nevezhető rendezvényére idén egy meglepetés vendég is érkezett.

Bem József szobra bizonyítja a közös magyar-lengyel küzdelmet a szabadságért – hangsúlyozta a lengyel miniszterelnök.

„Szeretnénk egy új jövőt építeni egy európai életminőséget biztosítani Magyarországban és Lengyelországban” – jelentette ki Morawiecki.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint az, hogy ilyen sok lengyel érkezett Budapesten azt jelzi, hogy újabb közös küldetésünk van a két országnak.

„A birodalmi törekvésektől közösen kell, hogy megvédjük a szabad nemzetek Európáját. Közösen kell megvédenünk a kontinensünket, hogy ne legyünk bevándorlókontinens és ne legyenek az országaink bevándorlóországok” – mondta a miniszter.

A lengyel Pis párt és a Fidesz vezetői nem alkusznak – jelentette ki az eseményt is szervező CÖF–CÖKA elnöke.

„Ők nem merik megkérdezni népüket az újkori honfoglalásról, franciák és németek vezetésével eurábiát vizionálnak, ezzel szemben mi Isten országa felé haladunk és győzni fogunk!” – jelentette ki Csizmadia László, a CÖF elnöke.

A március 15-i ünnepség végén, koszorúzással emlékeztek az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc hőseire.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!