2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Csillapodott a vásárlási kedv

Csillapodott a pánik-vásárlás az országban. Az élelmiszerüzletekben a veszély-helyzet első napját követően, hirtelen megemelkedett a forgalom, de az iparág képviselői szerint mostanra visszaállt a normál szintre.

  • Csillapodott a vásárlási kedv

Néhány napja még szinte teljesen üresek voltak a polcok ebben a fővárosi élelmiszerüzletben. A 14 napja kihirdetett veszélyhelyzet miatt az emberek vásárlási rohamot indítottak. Lisztből, tésztából és konzervekből rekord mennyiséget halmoztak fel.

Ezek a nézői felvételek pedig ma érkeztek. Ahogy az látható, liszt, olaj és konzerv is van bőven, tartós élelmiszerből és húsokból sincs hiány. Az elmúlt napokban csökkenni kezdett a "pánikvásárlás".

A koronavírus megjelenését követő napokban, illetve a veszélyhelyzet első napjaiban egy-egy üzletben a karácsonyi forgalmat is elérték, vagy túllépték a boltok - mondta a CBA kommunikációs igazgatója. Fodor Attila hangsúlyozta: üzleteikben folyamatos az ellátás.

 „A hét eleje óta azt látjuk, hogy az üzletek a szokásoshoz képest ugyan nagyobb mennyiséget értékesítenek, de ez már nem olyan kiugró mértékű, mint ami az előző másfél hétben volt tapasztalható. És visszaesést mutat a vásárlók száma, de az általuk egyszerre megvásárolt termékek értéke az növekményt mutat.”

„Ellátási nehézségekről egyáltalán nem kell beszélni, hiszen a magyar gazdaság 25 millió ember ellátását tudja biztosítani.”

Ezt már az agrárminiszter mondta Magyarország élőben című műsorunkban.

„Mindenki megnyugodhat, és azóta már több nap eltelt, láthatjuk, hogy minden nap ott vannak az áruk, minden nap ki tudjuk szolgálni őket és minden nap új és új friss áru kerül a polcra. Tehát a magyar mezőgazdaság ilyen téren állja a sarat, állja a kihívást, és remélem, hogy a jövőben is megbízhatóan teljesít.”

A tárcavezető felhívta a figyelmet: a kistermelők és a helyi piacok is kiemelt fontosságúak ebben a helyzetben. Nagy István hangsúlyozta: aki teheti, vásároljon kistermelőktől, támogatva ezzel a magyar gazdaságot.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!