2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Csepelen marakodik az ellenzék

Hír TV

2018. január 8., hétfő 12:24, frissítve: hétfő 17:25

A csepeli választókerület miatt ugrott egymásnak az MSZP és az Együtt. A szocialisták Bangóné Borbély Ildikót indítanák Németh Szilárddal szemben a tavaszi választáson egyéni jelöltként. Az Együtt szerint a Fidesz kezére játszanak azzal, hogy nem az ő, négy éve is győztes politikusukat támogatják. Abban sincs egyetértés, hogy volt-e tárgyalás egy közös jelöltről.

Macskabaglyok fészekrakására és utódnemzésére, valamint Bangóné Borbély Ildikóra gondolt tavaly egy májusi éjszakán, amikor nem tudott elaludni Németh Szilárd – Facebook posztja szerint.

– Ha ketten maradnánk a földön, akkor sem választanám.
– Mit szól hozzá, hogy Németh Szilárd Önnel álmodik hajnali fél háromkor, meg egy bagollyal?
– Hát, egy kicsit megijeszt, megmondom őszintén.
– Miért?
– Mert én maradnék Bangó Csabánál. Ha kibírtam 25 évig akkor nem szeretnék – mondta Bangóné Borbély Ildikó.

A Bangóné–Németh vitát az váltotta ki, hogy a szocialista politikus kikérte magának, hogy a kormánypártok tenyészállatként tekintsenek a nőkre. Hamarosan azonban más témákban is összecsaphat a két politikus – a szocialisták ugyanis Bangóné Borbély Ildikót indítanák Csepelen az egykori rezsibiztossal szemben.

– A Fidesz az MSZP színeiben indít jelölteket – fakadt ki a hírre a Facebookon az Együtt elnöke. Juhász Péter úgy látja, a szocialisták azzal, hogy nem az ő korábban győztes országgyűlési képviselő-jelöltjüket, Szabó Szabolcsot támogatják, hanem vele szemben Bangónét jelölik, a kormánypártokat segítik.

– Ezt vissza kell, hogy utasítsuk, ugyanis az MSZP sokszor megkereste az Együttet – konkrétan a csepeli körzet kapcsán is megkerestük Szabó Szabolcsot is – és mindannyiszor visszautasítottak minket. Már Botka László idejében is történt ilyen megkeresés, és egészen az elmúlt hétig többször. Mindannyiszor azt mondták, hogy nem akarnak az MSZP-vel közösen indulni – mondta Budai Bernadett, az MSZP szóvivője.

– Ez nettó hazugság. Nem kerestek minket soha, szemben azzal, hogy mi többször kerestük az MSZP tárgyalódelegációjának vezetőjét, Molnár Gyulát – reagált a szóvivő szavaira Juhász Péter.

Az Együtt elnöke azt mondta, ő továbbra is nyitott a megállapodásra. Szerinte tudomásul kell venni: ha a választáson két baloldali ellenzéki jelölt indul, az Németh Szilárdot segíti győzelemre. – Molnár Gyula válaszra sem méltatott, amikor levelet írtunk neki. Nem volt ilyen megkeresés. Közvetlenül Szabó Szabolcsot kérte egy MSZP-s politikus, hogy lépjen át az MSZP-be. Ha ezt tekintjük megkeresésnek, akkor erre szerintem evidens a válasz. Szabó Szabolcs az Együtt politikusa, aki már 2014-ben is legyőzte Németh Szilárdot. Mi azt gondoljuk, hogy ez provokáció a csepeli lakosok irányába az MSZP részéről – tette hozzá Juhász.

Az egykori rezsibiztosnak mindegy, kivel kell megbirkóznia a tavaszi választáson. – Nekem teljesen mindegy, jöhet bármelyik. Ennyi. Nem érdekelnek. Tehát az, hogy ezek itt most marakodnak, zsarolgatják egymást, képtelenebbnél képtelenebb ötletek jönnek. Felőlem Gobbi Hilda is elindulhat, tehát értik – fogalmazott sajátos stílusában Németh Szilárd.

A 2014-es választáson az ellenzéki összefogás támogatásával induló Szabó Szabolcs kevesebb, mint egy százalékkal, 444 szavazattal nyert Csepelen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!