2024. 10. 14. Hétfő Helén napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Csépányi Balázs: Nagy lehet a baj, Lendvai Ildikó megnyomta a vészcsengőt

Ki veszi be ezt a maszlagot? – írja a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében Csépányi Balázs, amelyet változtatások nélkül közlünk.

  • Csépányi Balázs: Nagy lehet a baj, Lendvai Ildikó megnyomta a vészcsengőt

A szocik egykori nagyasszonya hű partizánként mindig maradéktalanul elvégzi a rá rótt feladatot. Most valószínűsíthető, hogy azt kapta ukázba, hogy tovább pörgesse a baloldali mantrát, miszerint a Fidesz megrogyott, mélyponton van, és már csak egy lépes hiányzik a bukásához. A következőket írta a Népszavában publikált véleménycikkében: „Mert igaz ugyan, hogy kormányoknak, rendszereknek elsősorban gazdasági és szociális válságok vagy kézzelfogható, direkt politikai bajok vetnek véget, de az is igaz, hogy ezeket az adott rezsim erkölcsi összeomlása teszi véglegessé. A politikai forradalmakat morális forradalmak, lázadások előzik meg. A kormányváltó erők is a hatalom valamilyen erkölcsi vétségével legitimálják szándékukat.(…) A morális lázadás nem csillapul. Nem csillapítható.”

Majd a cikk többi részében erőltetetten, izzadságszagúan magyarázza, hogy bizony a kormány miért áll bukásra. Mindenkinek megvan a szerepe ebben a felépített baloldali gépezetben. Ő és a balos szakértők, Kéri Lászlóval, Bod Péter Ákossal az élen rendszeresen elmondják, hogy itt már közeleg a vég, a gazdasági és morális összeomlás. Közvélemény-kutatóik pedig lassan hétről hétre publikálnak olyan eredményeket, melyek szerint már alig van előnye kormánypártoknak.

Erre szokták mondani, hogy átlátszó, mint az ablaküveg. 

Tartani kell a saját szavazóikban a reményt, hogy legközelebb nem szenvednek újabb hatalmas vereséget. Az egész ezért történik.

Lendvai Ildikó a munkásmozgalom régi, megbízható harcosaként szállítja ezeket a megszólalásokat, ha úgy tetszik megnyomja, ha kell a vészcsengőt.

A kérdés csupán az, hogy 2024-ben ki veszi be ezt a maszlagot? Gyanítom, hogy egyre kevesebben.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Forrás: Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Mozgalmas nap Berlinben

Orbán Viktor: Mozgalmas nap Berlinben

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este utazott a német fővárosba, ahol részt vesz a Berlini Folyamat 10. csúcstalálkozóján, amelyen Olaf Scholz német kancellárral is tárgyal.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!