2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Csalók is meglovaglják a koronavírus-járványt

Hír TV

2020. március 27., péntek 08:17

Koronavírus elleni vakcinák, fertőtlenítés, hiánycikkek kínálása - egyre több a visszaélés, szélhámosok próbálnak hasznot húzni a járványból. Az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, de bárkiből lehet áldozat.

Koronavírus elleni vakcinákat akart eladni egy siófoki nő több millió forint értékben, magát a pécsi ANTSZ munkatársának kiadva. Az asszonyt azóta letartóztatták, és nagy értékre elkövetett csalás kísérletével gyanúsítják. És ő csak egy a koronavírus-járványt meglovagoló szélhámosok közül. Akadtak olyanok, akik álhírekkel riogatták a lakosságot, és olyanok is, akik fertőtlenítés címszóval próbáltak bejutni a lakásokba.

Gál Kristóf szerint jellemzően az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, de bárkiből lehet áldozat.

A rendőrség jelentős segítséget kap a polgárőrségtől, akik mostantól megemelt létszámban járőröznek. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke szerint a szolgálatot teljesítőket megbecsülik.

A bizalomerősítés a célja annak a hat segítő szervezetnek is, amelyek a napokban igazoló kártyát adtak önkénteseiknek, amelynek valódisága egy telefonhívással leellenőrizhető.

Közben vannak olyanok is, akik egyszerűbb módszerekkel próbálkoznak. Az egyik érdi patikában például a bejáratnál felállított kézfertőtlenítőt lopták el. A járvány idején tehát mindenkinek érdemes a szokásosnál is éberebbnek lenni.

Hír TV