2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Csalók is meglovaglják a koronavírus-járványt

Koronavírus elleni vakcinák, fertőtlenítés, hiánycikkek kínálása - egyre több a visszaélés, szélhámosok próbálnak hasznot húzni a járványból. Az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, de bárkiből lehet áldozat.

  • Csalók is meglovaglják a koronavírus-járványt

Koronavírus elleni vakcinákat akart eladni egy siófoki nő több millió forint értékben, magát a pécsi ANTSZ munkatársának kiadva. Az asszonyt azóta letartóztatták, és nagy értékre elkövetett csalás kísérletével gyanúsítják. És ő csak egy a koronavírus-járványt meglovagoló szélhámosok közül. Akadtak olyanok, akik álhírekkel riogatták a lakosságot, és olyanok is, akik fertőtlenítés címszóval próbáltak bejutni a lakásokba.

Gál Kristóf szerint jellemzően az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, de bárkiből lehet áldozat.

A rendőrség jelentős segítséget kap a polgárőrségtől, akik mostantól megemelt létszámban járőröznek. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke szerint a szolgálatot teljesítőket megbecsülik.

A bizalomerősítés a célja annak a hat segítő szervezetnek is, amelyek a napokban igazoló kártyát adtak önkénteseiknek, amelynek valódisága egy telefonhívással leellenőrizhető.

Közben vannak olyanok is, akik egyszerűbb módszerekkel próbálkoznak. Az egyik érdi patikában például a bejáratnál felállított kézfertőtlenítőt lopták el. A járvány idején tehát mindenkinek érdemes a szokásosnál is éberebbnek lenni.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!