2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Csak negatív teszttel lehet bekerülni a hajléktalanszállóra Miskolcon

Hír TV

2020. november 27., péntek 22:11

Negatív teszttel vesznek csak fel gondozottakat a Magyar Vöröskereszt hajléktalanokat ellátó intézményében Miskolcon. A Hajléktalanokat Gondozó Központban szigorú járványügyi szabályok érvényesek, az ott élők csak dolgozni, vagy orvoshoz mehetnek ki az épületből. A mintegy 300 gondozott közül eddig még senki nem betegedett meg, a Vöröskereszt munkatársai közül azonban már hatan átestek a koronavírus fertőzésen.

Fertőtlenítés, és lázmérés után léphetnek csak be az ott lakók a miskolci hajléktalanokat gondozó központba.

A Vöröskereszt munkatársai az egészségi állapotukról is megkérdezik őket. A több lépcsős rendszert már a koronavírus első hullámában bevezették. A mintegy háromszáz hajléktalan csak munkavégzés, és egészségügyi vizsgálat miatt hagyhatja el az épületet.

A maszkviselés is kötelező az intézményben, és a másfél méteres távolságot mindenhol meg kell tartani.

A Népkonyhán naponta kétszáz adag ételt főznek, és nemcsak hétköznap, hanem a járvány miatt hétvégén is nyitva tartanak- mondja a Hajléktalanokat Gondozó Központ vezetője. A koronavírus második hullámában az éjjeli menedékhely a korábbi esti idősáv helyett most 24 órában fogadja a gondozottakat.A mintegy 300 gondozott közül eddig még senki nem betegedett meg, a Vöröskereszt munkatársai közül azonban már hatan átestek a koronavírus fertőzésen. 

 

Hír TV

x
Rendkívüli hír