2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

„Csak lehúzható ügyfeleket lát a TASZ betegek helyett”

Az érettségi megtartásának és a járvány miatt szükséges egészségügyi átszervezéseknek is nekimentek a hazai Soros-szervezetek, „civil” támasztékot adva az ellenzéki támadásoknak. Völner Pál keményen elítélte a politikai akciókat - olvasható a Magyar Hírlapban

  • „Csak lehúzható ügyfeleket lát a TASZ betegek helyett”

„Visszataszító, embertelen, számító – nagyjából így jellemezhető ez a Soros-féle brigád. Nekik a koronavírus elleni védekezés csak egy piaci rés, és mindössze kihasználható, lehúzható ügyfeleket látnak emberek helyett. A járványból is hasznot akarnak húzni, mind anyagi, mind politikai értelemben” – kelt ki magából Völner Pál a TASZ újabb akciója kapcsán.

A Soros-szervezet Ügyfelet keresünk! jeligével tette közzé felhívását, amelyben jogi képviseletet ajánlanak olyan betegeknek, akiket a koronavírus miatti ágyfelszabadítások során küldtek haza a kórházból.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott, mindegy is,

az ország teszi a dolgát, van, aki gyógyít, van, aki a többiek ellátását biztosítja, és van, aki hetek óta önként otthon marad, hogy ezzel segítse a járvány megfékezését.

Egyébként a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és az ellenzék mellett a TASZ, azaz a Társaság a Szabadságjogokért az érettségi ellen is kikelt, mondván, szerintük helytelen ebben a formában megrendezni. Ezért a lehetséges jogi lépésekről kisokost állítottak össze, panaszkodva, hogy az előírásokat elvileg akkor is be kell tartani, ha nem tartják helyesnek őket. Mindazonáltal felvetették: az érettségizők és szüleik, valamint a tanárok érvényesítsék az érdekeiket, sőt, gyakoroljanak nyomást a kormányra.

A Magyar Helsinki Bizottság szintén a járványveszély miatt szükséges kórházi átszervezéseket támadja, ők az ombudsmanhoz fordultak, emellett szinte minden, a veszélyhelyzethez kapcsolódó korlátozás kapcsán is jogi eljárások indításában ajánlották fel közreműködésüket az állampolgároknak.

Az ugyancsak Soroshoz köthető szervezet minap az Alkotmánybíróságnak is nekiment, és tesvérszervezeteivel közösen a koronavírus-törvényt támadta. Az egyszázalékos adófelajánlásokat pedig ezzel a szlogennek gyűjtik: „Nem kell tehetetlenül nézned a híradásokban, hogy Magyarországon a hatalom tömegeket hagy sorsukra, és hogy a demokratikus értékek egyre kevésbé érvényesülnek.”

Az Amnesty International pedig amiatt tiltakozott nemrég, hogy a transznemű és interszexuális személyek jogait támadások érik Magyarországon. Ismeretes, a New York-i Nyílt Társadalom Alapítványok és a berlini Liberties nemzetközi lejáratókampányt indítottak a különleges jogrend hazai bevezetése miatt.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!