2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Csak a kérdésre nem válaszolt Simicskó

Hír TV

2018. február 21., szerda 07:59, frissítve: szerda 14:48

Szűkszavú választ kapott az LMP képviselője a honvédelmi minisztériumtól a kormánygépbeszerzéssel kapcsolatban. Demeter Márta Simicskó Istvántól azt szerette volna megtudni, hogy pontosan mennyibe került és miből fizették ki a két gépet, hány céggel tárgyaltak a beszerzésről, kik fogják elvégezni a karbantartást, és tervezik-e, hogy katonai szállítógépeket is vesznek. A honvédelmi miniszter csak annyit árult el, hogy két, több funkciós Airbust vett a tárca.

Kampányfogás

Demeter Rogán minisztériumához is kérdést nyújtott be. Az LMP-s képviselő arra lett volna kíváncsi, hogy idén januárig hány kötvényforgalmazási ügyről döntött a tárca a gazdasági bizottság kihagyásával, és kikkel tárgyalt a letelepedési kötvények forgalmazásáról.

A propagandaminisztérium kampányfogásnak nevezte a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos kérdését. Rogán Antal helyett Dömötör Csaba válaszolt az ellenzéki képviselőnek, aki azt írta, hogy a program nem a propagandaminisztérium hatáskörébe tartozik, hanem a gazdasági bizottságéba, a testület ülésein pedig az ellenzéki képviselők is részt vettek, akkor pedig nem kifogásoltak semmit.

Elmarad a meghallgatás

A parlament költségvetési bizottsága egyébként levette napirendjéről azt a pontot, amely keretében meghallgatták volna Varga Mihályt és Pintér Sándort a letelepedési kötvényekről – a bizottság kormánypárti alelnöke már korábban jelezte, hogy nem támogatják a napirendre vételt, és kérte, hogy értesítsék erről a meghívott minisztereket is.

Előterjesztőként a nemzetgazdasági minisztert, Varga Mihályt, Pintér Sándor belügyminisztert, Barcza Györgyöt, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatóját és Balogh László urat hívtam meg, aki az Államadósság Kezelő Központ igazgatóságának az elnöke. Mindenkinek elment a meghívó, annak rendje és módja szerint szokott történni, ahogy rendje és módja szerint szokott történni, választ sem kaptunk erre a felvetésünkre – mondta a bizottság elnöke, Mesterházy Attila.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!