2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Csak a kamera kikapcsolása után eredt meg S. Ábel nyelve

Hír TV

2017. november 28., kedd 15:44, frissítve: kedd 23:03

A nyilvánosság korlátozása után eredt csak meg a bíróságon S. Ábel nyelve. A férfi addig nem árulta el a nevét és a lakcímét, amíg a bíró ki nem kapcsoltatta a kamerát. S. Ábel otthonosan mozog a tárgyalótermekben, több büntetőügye is volt már.

S. Ábel a váci börtönből érkezett a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Nyár óta ül előzetes letartóztatásban egy másik bűnügy miatt.

A férfi a vád szerint 620 ezer euróval, akkori árfolyamon 180 millió forinttal húzta volna le a Magyar Villamos Műveket 2013 februárjában. A pénzt hamisított átutalási megbízással emelte volna le az MVM egyik leányvállalatának számlájáról, és utaltatta volna át egy általa nyitott osztrák bankszámlára az ügyészség szerint.

„Vádolom a Btk. 370/30. bekezdés a) pontja szerint minősülő folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével és négyrendbeli, a Btk. 345. pontjába ütköző, hamis magánokirat felhasználásának vétségével” – mondta Zsótér István Róbert ügyész.

S. Ábel a tárgyalóteremben azzal nyitott, hogy megtagadta a vallomástételt, és az adatait sem árulta el, noha a személyi azonosítás kötelező, a vádlott sem bújhat ki alóla. A férfi csak azután volt hajlandó együttműködni, hogy a bíró korlátozta az eljárás nyilvánosságát, és megtiltotta a kép-, illetve hangfelvétel készítését.

„Veszed, amit mondok? Annyit üzenek a börtönbe, hogy aki bántani merészel, azt megölöm.” Ez a mondat 2013 augusztusában hagyta el S. Ábel száját ugyancsak a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A férfi akkor egy gyorséttermi lövöldözés miatt került összetűzésbe a törvénnyel. Idén márciusban ítélték el jogerősen, de nem került rács mögé, mert a büntetés nagy részét letöltötte előzetesben és házi őrizetben. Szabadlábon hagyták, ami alatt újabb bűncselekményt követett el a hatóságok szerint. Ezért tartóztatta le nyáron a bíróság.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!