2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

  • CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

A CPAC Hungary, melyet az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió szervez ma és holnap Budapesten.

A helyszínről Bálint Eszter tudósított

A fő előadók

A magyar miniszterelnök mellett az előadók között szerepel Varga Judit igazságügyi miniszter, Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ főigazgatója, Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is.

Egyházi vezetők áldása 

Himnusz -Tóth Gabi 

Az amerikai himnuszt Vastag Csaba énekelte el a CPAC Hungary nyitóünnepségén

Szánthó Miklós: A nyugati világ legsikeresebb politikai közössége a magyar jobboldal

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ bevezetőjében azt mondta, nem véletlenül lett az Iste, Haza, család az első európai és magyar CPAC jelmondata. Most mindezen szavak veszélyben forognak, mert egy jóemberkedésbe bújó ideológia támadást indított ezen jelképek ellen - tette hozzá. Különös öröm, hogy ezen értékek megvédése mellett tesszük le a voksunkat, és a jobboldal immár 12 éve döntéshozói pozícióból tudja ezt megtenni - mondta Szánthó.A magyar jobboldal felismerte, hogy a demokrácia nemcsak liberális lehet, és a ma már a demokráciát a liberálisoktól kell megvédeni. 

Elutasítjuk az eltörléskultúrát és a genderideológiát, valamint patrióták is vagyunk - mondta. A nyugati világ legsikeresebb politikai közössége a magyar jobboldal - tette hozzá. Meg fogjuk valósítani a balliberálisok rémálmát: a nemzetközi jobboldali erők összefogását.

Matt Schlapp nyitóbeszéde 

Tucker Carlson videóüzenete

Orbán Viktor: Korábban nagyon irigyeltük az Egyesült Államokat

Orbán Viktor kormányfő a beszéde elején külön köszöntötte Vaclav Klaust, akit Európa intellektuálisan legfrissebb emberének nevezett. „Egy hónapja nyertük meg zsinórban a negyedik választást és alakíthattuk meg az ötödik keresztény-konzervatív kormányt, ezért különös a mostani helyzet. A szavaink mögött van fedezet" - tette hozzá. Nagy utat tettünk meg az 1980-as évek óta, és most a republikánus párt legfontosabb politikai gyűlésének Magyarország ad otthont.

Korábban nagyon irigyeltük az Egyesült Államokat.   

"A győzelem végső feltétele, hogy nekünk kell a legjobbakká válnunk"

Orbán Viktor elmondta, a legtöbbel azzal járulhat hozzá a rendezvényhez, ha elmondja, hogyan győzték le többször is a kommunistákat és a liberálisokat. Miként vált Magyarország a konzervatív és keresztény értékek bástyájává? A csata mindenkiből kihozza a legjobbat és megtisztít mindentől, ami gyengévé tesz - mondta a kormányfő.

A győzelem végső feltétele, hogy nekünk kell a legjobbakká válnunk. 

Azonosságok Amerikával

AZ AMERIKAI POLITIKA LEGFONTOSABB PROBLÉMÁJA, HOGY AZ ÉLET MEGHATÁROZÓ TERÜLETEIN A PROGRESSZÍV LIBERÁLISOK ÜLNEK A LEGFONTOSABB POZÍCIÓKBAN, ÉS KORÁBBAN MAGYARORSZÁGON IS EZ VOLT A HELYZET

- mondta a kormányfő.

Az államapparátus teljes gépezete a kommunisták hatalmának bebetonozásán dolgozott, és mi ebben nőttünk fel - tette hozzá. Volt egy vicc a kommunizmusban arról, hogy lehet-e viccelni a kommunizmussal, és arról szólt, hogy különféle hosszúságú utazást lehet nyeni Szibériába. Mi úgy döntöttünk, hogy ebből elég volt - mondta a kormányfő. Vissza akartuk szerezni a szabadságunkat - mondta Orbán.

Kitartottunk és győztünk, és azt hittük megkaptuk, amit vártunk, de tévedtünk

- hívta fel a figyelmet Orbán.

Majd pedig a liberálisok a kommunisták mellé álltak. 

Orbán: 2002-2010 között a szocialisták elköltötték az emberek pénzét

„Trump pontosan úgy járt 2020-ban, mint mi 2002-ben" - mondta Orbán. „Kiválóan kormányoztunk, és a baloldal mocsara lehúzott minket.2002-2010 KÖZÖTT A SZOCIALISTÁK ELKÖLTÖTTÉK AZ EMBEREK PÉNZÉT, A GAZDASÁG RECESSZIÓBA ESETT. 

Az erőszak elszabadult az utcákon, etnikai alapú gyilkosságsorozat volt" - ismertette Orbán. „A jog nem az áldozatokat, hanem az elkövetőket védte" - tette hozzá.

A progresszív kormányzása magáért beszélt: gazdasági csőd és utcai erőszak. 

12 pont

"2010-ben visszatértünk, beletettünk 8 évet, tégláról téglára harcoltunk" - mondta. "Magyarország mára teljesen meggyógyult, a recept nyílt felhasználású és elvihető, 12 pontból áll. Az első pont: a saját szabályaink szerint kell játszani" - mondta a kormányfő. "Nem szabad elfogadni a mások által kínált utat" - tette hozzá. "Aki az ellenfél szabályai szerint játszik, az veszíteni fog."

Orbán: A választók oldalán kell maradni

"Nemzeti konzervatívizmus a belpolitikában - ez a második pont." Orbán ismertetése szerint a választók oldalán kell maradni. "Azért döntöttünk úgy, hogy felépítjük a falat, mert a választók ezt szerették volna" - ismertette.A dolog titka, hogy nem kell túlgondolni.A progresszívek a vágyálmaikat akarják a társadalomra kényszeríteni, és a fontos kérdésekben az emberek nem szeretik a lázálmokat" - mondta Orbán Viktor. "A harmadik pont: nemzeti érdek a külpolitikában. A nemzet az első, érdekalapú külpolitikára van szükség és ez sokszor nem könnyű.A szomszédban zajló háború esetében elítéljük a támadót és a megtámadottat segítjük, de Magyarországot a NATO és a magyar honvédség védi meg, és nem Ukrajna. 

A magyarok szívesen segítenek, de a háború árát nem akarják megfizetni" - tette hozzá.

"A mi érdekünk a béke helyreállítása."

A magyar emberek elutasították a gyermekek érzékenyítését

"A negyedik pont: legyen médiánk" - ismertette Orbán. "A modern nyugati média a baloldali állásponthoz igazodik" - tette hozzá. "Ismerem a nyugati demokrácia régi ethoszát, hogy a pártpolitikának és a sajtónak el kell különülnie, de a demokraták Amerikában ezt nem tartják be." A kormányfő szerint a republikánus médiumok nem veszik fel a versenyt a demokratákéval. Az ötödik pont, hogy le kell leplezni az ellenfeleink szándékát. Orbán szerint tabudöntögetőnek kell lenni. "Már azelőtt napvilágra hozzuk mire készül a baloldal, mielőtt hatalomra kerülnének.Napvilágra hoztuk az LMBTQ-ügyeket, és a magyar emberek a gyermekek érzékenyítését elutasították.

Csak olyan gazdaságpolitikát szabad folytatni, amivel azok is jól járnak, akik nem rájuk szavaztak

Hatodik pont a gazdaság. Orbán közölte, csak olyan gazdaságpolitikát szabad folytatni, amivel azok is jól járnak, akik nem rájuk szavaztak. Az emberek előre akarnak jutni az életben, ha egy jobboldali kormány ezt nem tudja szállítani, akkor bukásra van ítélve. Hetedik pont, hogy ne szoruljunk ki a szélre - mondta a kormányfő. Az emberek egyik szélsőségből sem kérnek - tette hozzá.

Mindennap olvassunk!

Nyolcadik pont: mindennap olvassunk. A kormányfő szerint a bonyolult dolgok átadására és megértésére a könyveknél eddig nem találtak ki jobb dolgot. A kilencedik pont: legyen hited. A hit hiánya veszélyes, aki nem hiszi, hogy lesz egyszer végelszámolás, akkor úgy van vele, hogy bármit megtehet, ami a hatalmában áll. Magam is megtanultam, hogyha nem foglalkozunk a hitélettel, akkor leveszünk. Tizedik pont: keress barátokat. A konzervatívok a legkisebb ügyben is képesek összeveszni egymással, nekünk fontosak a szellemi nüanszok, de mindig a közös pontokat kell keresni.

Jó példa erre, hogy a  Vatikán a legfontosabb szövetségesünk több kérdésben, de az illegális migrációról mást gondolunk. 

 "Soha nem gondoltuk volna, hogy a kommunisták Nyugatról térhetnek vissza"

11. pont: Építs közösségeket. Nincsen konzervatív politika működő közösségek nélkül. Minél magányosabbak az emberek, annál több ember megy a liberálisokhoz - mondta a kormányfő. A 12. pont: építs intézményeket. Intézményekre és intézetekre van szükség a sikeres politikához. Orbán szerint az intézmények velünk maradnak, míg a politikusok jönnek mennek. Az egész világ hatalmas változásokon megy keresztül - tette hozzá.

Soha nem gondoltuk volna, hogy a kommunisták Nyugatról térhetnek vissza. 

Orbán Viktor: Két évünk van arra, hogy felkészüljünk

Orbán Viktor szerint ugyanazok az emberek ülnek Washingtonban és Brüsszelben. El akarják törölni a nyugati életformát - tette hozzá. Fel kell vennünk a harcot, és csak együtt és szervezetten lehetünk sikeresek. Vissza kell venni az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben, koordinálni kell a csapatainkat.

2024 pedig sorsdöntő év lesz: választások lesznek Európában és Amerikában. Két évünk van, hogy felkészüljünk.

Csak meló van és csinálni kell - zárta beszédét a kormányfő.

Václav Klaus korábbi cseh köztársasági elnök beszéde a budapesti CPAC konferencián

Bejelentkezés a konferencia helyszínéről 

Kovács Zoltán beszéde

Varga Judit beszéde

Origo/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!