2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Coca, a malacképű teknős megszabadult a társbérlőktől

Hír TV

2019. március 23., szombat 19:11, frissítve: szombat 20:16

Új akváriumba költözött a Pécsi Állatkert kétkarmú teknőse. A víz világnapja alkalmából a városi vízszolgáltató cég támogatásával az eddiginél jóval nagyobb térben egyedül élhet. A Tettye Forrásház ZRT három éve segíti az állatkertet abban, hogy minél több látványosság legyen a vadasparkban.

A Coca névre keresztelt kétkarmú teknős eddig ázsiai halfajokkal élt együtt, ahol a látogatók szerint kevés volt hely. Most egy hatalmas, két és fél ezer literes akváriumba egyedül költözött. Az állat szinte teljesen vízi életmódot folytat, a nőstény is csak a tojásrakás idejére megy a levegőre. A kétmillió forintos akváriumot a Tettye Forrásház Zrt. a víz világnapja alkalmából adományozta az állatkertnek.

Az, hogy meg tudtuk valósítani ezt a projektet, mutatja azt, hogy a pécsi cégek milyen jól tudnak egymással együttműködni. közös célok, közös filozófiájuk révén mennyire tudnak közös fejlesztéseket végrehajtani, és segítő jobbot nyújtanak a másiknak akkor, amikor arra van szükség– mondta Siptár Dávid a Pécsi Állatkert ügyvezető igazgatója. Az akvárium terráriumban látható mikrovilágot és a medúzafolyosót is a vízszolgáltató támogatásával alakították ki.

Kis jelképe ez az akvárium a mai átadott érték, ami megjelenik itt az állatkertben. Hiszen a természetes élő környezetéből kiragadott teknős nem tudna másképp vízhez jutni – még hogyha nagyon sok víz is van – hogyha mi ezt nem tudnánk hozzá eljuttatni– számolt be Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója.

A Pécsi Állatkertben nagyszabású oktatási program is zajlik, melynek keretében 13 ezer baranyai diák ismerkedik meg a vadaspark állataival.