2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Célpont

Célpont: Népszerűvé vált a randalírozás a klímaaktivisták körében

Önkezűleg bebetonozott végtagok, festékkel összekent műalkotások és egyéb őrült dolgok amit a sötétzöld klímaaktivisták csináltak a "bolygónkért". De itthon vajon képviselve van tettekkel is a klímavédelem?

  • Célpont: Népszerűvé vált a randalírozás a klímaaktivisták körében

Az egész randalírozás és polgárpukkasztás 2022-ben vált igazán népszerűvé a klímaaktivisták körében, amikor híres művészek alkotásait öntötték le valamilyen színes anyaggal.

Vincent van Gogh Napraforgók című festményére paradicsomlevest öntöttek, talán ennek az esetnek volt a legnagyobb visszhangja. Kárt ugyan nem tudtak benne tenni, hiszen ezeket az alkotásokat rendre üveg- vagy plexifal védi a különböző sérülésektől, ugyanakkor nagy felháborodást váltanak ki az ehhez hasonló incidensek.

Szürreálisabbnál szürreálisabb jeleneteket láthatunk hónapról hónapra a nyugati klímaaktivisták akcióiból. Sok esetben ragasztják magukat különböző tárgyakhoz vagy növényekhez. De mennyire vezet egy ilyen akció eredményre?

Ferenczi István egykori LMP-s politikus és klímaaktivista korábban maga is aktívan részt vett a Liget projekt elleni tüntetésben. Szerinte ezek az aktivisták személyes kockázatot vállalnak és ezzel hívják fel a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás egy égető kérdés.

"Az ember nagyon sokféle módon lehet aktív, tehát sokféle aktivizmus van, a klímaaktivizmuson belül is rengeteg módszer meg stílus előfordul" - mondta Ferenczi István.

További témáink:

  • Karácsonyék újabb kerékpárútja miatt tört ki hatalmas botrány Kispesten. A balos vezetés ugyanis ismét átgondolatlanul és a lakók megkérdezése nélkül döntött.
  • Erősödő embercsempész tevékenység Magyarországon és fokozódó migrációs nyomás a Déli határon.
  • Saját képviselő-testülete avatta díszpolgárrá Diósd jelenlegi polgármesterét. Az elismerésre egy másik jelölt neve is felmerült, az a javaslat azonban a képviselő-testület elé sem került.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Reagált a Fidesz Dobrev Klára kijelentéseire

Reagált a Fidesz Dobrev Klára kijelentéseire

Magyarország biztonságára a dollárbaloldal jelent veszélyt, mert külföldi megrendelőik kedvéért Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, újra leépítenék a nemzeti haderőt, elajándékoznák fegyvereinket és feladnák hazánk szuverenitását.
Folytatódnak az ellenzéki belharcok Zuglóban + videó

Folytatódnak az ellenzéki belharcok Zuglóban + videó

Az MSZP és a DK ugyan megállapodott arról, hogy támogatják Horváth Csaba újra indulását a 14. kerületben, a Momentum Mozgalommal, illetve az ellenzéki oldal más pártjaival még folynak tárgyalások. Az LMP még nem tudja, hogy támogatja-e Zugló jelenlegi polgármesterének újrázását.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!