2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Belföld

Bűncselekményt követhettek el az ellenzéki képviselők, hogy az MTVA-ban „élőztek”

Személyes adattal élhettek vissza és bűncselekményt követhettek ellenzéki képviselők, amikor decemberben a Facebookon élőben közvetíttek az MTVA-székházából – állítja az adatvédelmi hatóság elnöke. Péterfalvi Attila szerint vizsgálni kell, hogy a képviselők milyen célból kezelhetnek személyes adatokat. Szél Bernadett közben ismét ismét a köztelevízióból sugárzott elő adást közösségi oldalán, Hadházy Ákossal a vezérigazgatóra várnak az épületben. .

  • Bűncselekményt követhettek el az ellenzéki képviselők, hogy az MTVA-ban „élőztek”

Ismét a köztelevízióból jelentkezett be közösségi oldalán Szél Bernadett, ezúttal korábbi társai közül Hadházy Ákos tartott vele. A képviselők egy közleménnyel érkeztek, és azzal a szándékkal, hogy tárgyaljanak Pap Dániellel az MTVA vezetőjével. Az intézmény kommunikációs igazgatója a dokumentumot át is vette, majd felajánlották, hogy Dobos Menyhért a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója fogadja őket irodájában, de ezzel a lehetőséggel nem éltek.

December közepén Szél Bernadett profilján volt látható a többi között az is, ahogy Kunhalmi Ágnes nekiront egy zárt ajtónak. Aznap több ellenzéki politikus is élt a Facebook adta lehetőséggel.

„Kapcsold már ki. Ku..a erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé és tarkóra rakjuk a kezünket” – ezt a szocialista Bangóné Borbély Ildikótól származó mondtad szintén az élő közvetítések során hangzott el.

Az erős képek elkészítése nem, de azok közvetítése azonban jogellenes lehet. Az adatvédelmi hatóság elnöke. Péterfalvi Attila az unió adatvédelmi rendeletére hivatkozva azt mondta: a biztonsági őrök ugyan közfeladatot látnak el, de ebbe nem tartozik bele az arcképük bemutatása, és a tevékenységük sem közvetíthető.

„A felvétel elkészítése az nem tekinthető jogellenesnek akár a saját célú felvételek készítése amelyre nem is vonatkozik az EU adatvédelmi rendelete, illetve ha ezeket a felvételeket később arra használják hogy eljárásban bizonyíték legyen akkor ott már a megfelelő jogalap megvan. Az élő közvetítéssel volt probléma úgy, hogy a személyek felismerhetőek voltak” – így a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

„Szerintem Péterfalvi Attila tartson ezektől a következményektől” – a Demokratikus koalíció nem tartja szabályellenesnek a közvetítést. Az MSZP képviselője pedig jogi következményekkel fenyegetőzik. „Lesz következménye annak az éjszakának és annak a napnak, ami jogszerűtlen dolgok, bűncselekmények történtek az MTVA székházában a kormányra nézve” – mondta Bangóné Borbély Ildikó.

A köztelevízió elleni decemberi ellenzéki akció miatt több mint 160 feljelentést tett a az MTVA

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!