2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Bukhatják a pártok a támogatást

Hír TV

2018. február 9., péntek 07:13, frissítve: péntek 08:29

Az állami támogatás felfüggesztésével is számolniuk kell azoknak az ellenzéki pártoknak, amelyeknél a közelmúltban gazdálkodási-pénzügyi hiányosságokat talált az Állami Számvevőszék – írja a kormányközeli Magyar Idők.

Hogy ezt elkerülhessék, újra meg kell keresniük a számvevőszéket, és olyan intézkedési tervet kell benyújtaniuk, amely garantálja, hogy a feltárt problémák megszűnnek, és működésük mindenben követi majd a jog előírásait – mondta el a lapnak Holman Magdolna, az ÁSZ főtitkára. A feladat teljesítését törvény írja elő, a határidő pedig a napokban telik le.

Az Együtt elnöksége szerdán már elfogadta azt az intézkedési tervet, amelyet az Állami Számvevőszék vár, de nem tudja, megfelel-e azzal a számvevőszéki igényeknek, a törvény ugyanis nem ad semmilyen formai előírást az ilyen dokumentumhoz.

Mi válaszoltunk erre, ettől függetlenül kérdés persze, hogy mivel nem ismerjük el, hogy tiltott pártfinanszírozás lenne az irodánknál, amit korábban 2014-ben, pontosan ugyanazt a bérletet ellenőrzött és rendben talált az ÁSZ, ezért a végén ugye, nem tudjuk, hogy meg fog-e felelni, vagy nem a törvény egyébként nem ad semmilyen formai előírást, hogy hogy kell ennek az intézkedési tervnek kinéznie - mondta el Pataki Márton, a  párt elnökségi tagja.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!