2024. 09. 18. Szerda Diána napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Belföld

Budapestről egyeztetne Gyurcsány Karácsonnyal + videó

Gyurcsány Ferenc a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben elárulta, hogy miről fog egyeztetni Karácsony Gergellyel.

  • Budapestről egyeztetne Gyurcsány Karácsonnyal + videó

Ugyan a Fővárosi Közgyűlés várhatóan október elején alakul meg, de most szeptember közepén még mindig nem lehet tudni, hogyan alakulnak az erőviszonyok, hiszen az a különleges helyzet állt elő, hogy senkinek nincs többsége.

Nagyon úgy fest, hogy a DK főpolgármester-helyettesre sem tesz javaslatot.

A testület összetétele nem egyértelmű, valamilyen módon egyezségre kell jutni. Az alapüzenet, hogy Karácsonynak kell vezetni a várost, nekünk meg az a felelősségünk, hogy biztosítsuk az ehhez szükséges többséget. Hát ez a feladat

– mondta a Magyar Nemzetnek a DK elnöke. 

Gyurcsány Ferenc kitért arra is, hogy csak a Fidesz-frakcióval zárja ki az együttműködés lehetőségét, tehát a Tiszát nem utasítják el, ugyanakkor az még számára sem világos , hogy milyen politikát fog Magyar Péter pártja képviselni Budapesten. A politikus arra számít, hogy a döntéseknél nem lesz intézményesített frakciómegállapodás a fővárosban.

A DK elnöke azt is elárulta, hogy pont csütörtökön, tehát szeptember 12-én egyeztet a főpolgármesterrel, személyesen először a választások óta. A Karácsony Gergellyel való konzultációról Gyurcsány Ferenc annyit árult el, hogy egy általános, a város jövőjét érintő beszélgetésre készül. 

A témával a Hír TV Célpont című műsora is foglalkozik, pénteken 17.50-től.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Both Hunorral, Móczár Gáborral és Szűcs Gáborral beszélgettünk. Elsőként arról, vajon milyen jellemnek kell lenni ahhoz, hogy valaki egy árvízi veszélyhelyzet idején kötekedjen valós segítség helyett. De megnyugtatunk mindenkit: nem csak nálunk vannak ilyen alakok, az osztrákoknál is találni politikai hullarablókat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!