2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Belföld

Budapestet is elérte a vihar, visszavonták a vörös kódot

  • Budapestet is elérte a vihar, visszavonták a vörös kódot

Több dunántúli megyében már másodfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatarok veszélye miatt. A következő órákban olyan zivatarok várhatók, amelyeket heves szél, nagyméretű jég kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak veszélyjelzése szerint Budapesten, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyében vannak, illetve lehetnek érvényben másodfokú riasztások a heves zivatarok veszélye miatt. Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Emellett Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A hőség miatt korábban kiadott vörös kód figyelmeztetést ugyanakkor visszavonták – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kormány honlapján. Az intézkedést azért vonták vissza, mert hidegfront vonul át az ország felett, ami többfelé okoz záport, zivatart, viharos széllökéseket.

A tűzoltókat kidőlt fákhoz és leszakadt villanyvezetékekhez riasztották az ország több megyéjében. A fővárosban a tömegközlekedésben is fennakadásokat okozott a vihar, a Libegőt is leállították, a Liszt Ferenc repülőtéren pedig több repülőjárat is késik.

A következő napokban azonban visszatér a kánikula, ismét 30 fok feletti maximumok várhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!