2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Budapesten sem tudnak közös nevezőre jutni az ellenzéki pártok

Egyre biztosabb, hogy felbomlik az ellenzéki egység a fővárosban. Még az előválasztás győztesére is indítanak jelöltet - így már biztosan nem egyetlen ellenfele lesz Tarlós Istvánnak. De bomlani látszik az ellenzéki kerületi összefogás víziója is. Ferencvárosban még hivatalosan nincs meg az összellenzéki jelölt, de a DK az MSZP és a Jobbik is a Momentumos Jancsó Andreát támogatná, az LMP viszont bejelentette, hogy Baranyi Krisztát szeretnék indítani.

  • Budapesten sem tudnak közös nevezőre jutni az ellenzéki pártok

Még mindig nem jutottak közös nevezőre az ellenzéki pártok a budapesti önkormányzati választás jelöltjeivel kapcsolatban. Korábban még arról beszéltek, hogy egy az egy ellen kell jelöltet állítani a fővárosban. Elsőként a főpolgármester-jelöltek között indult el a politikai belharc. Egy előválasztáson szerették volna kiválasztani, hogy kit is indítanak Tarlós Istvánnal szemben, ám már ott sem sikerült megegyezni a jelöltekről.

Gyurcsány Ferenc az ep-választás másnapján még biztosan állította, hogy a DK Karácsony Gergelyt támogatja. Aztán pár nap múlva a Gyurcsány párt bemutatta saját főpolgármester jelöltjét. Kálmán Olga azonban vesztett, így a párt visszakanyarodott Karácsony Gergelyhez.

"Az teljesen egyértelmű, hiszen a megállapodásait a Demokratikus koalíció betartja. És ez arról szól, hogy az elválasztást követően annak győztesét támogatja. Hogy ettől eltérjünk nulla az esélye" - mondta Varju László, a DK országgyűlési képviselője.

Bár korábban mégsem tartották be a megállapodást, most úgy néz ki, hogy nem indítanak senkit Karácsonnyal szemben. Tarlós István ellen a mi hazán mozgalom mellett elindul még a független Puzsér Róbert és Liberális Sermer Ádám is. Bár a liberális párt jelölje korábban azt mondta, hogy kész visszalépni az előválasztás győztese javára, Karácsony még mindig nem kereste fel. 

Sermer Ádám, a liberálisok főpolgármester- jelöltje úgy gondolja:

El fog jönni én úgy gondolom annak is az ideje, hogy Karácsony Gergellyel legyen lehetőség végre tartalmi egyeztetésre és bízom benne, hogy ennek végeredményeként a polgári Budapest programomnak az elemeire építve egy közös tartalmi együttműködést egy közös víziót tudunk megvalósítani és ebben az esetben lehet majd elgondolkodni azon, hogy hogyan redukáljuk le egy demokratikus ellenzéki jelöltre Tarlós kihívóit.

A Liberálisok viszont ráindultak az ellenzék közös polgármester jelöltjére a főváros ötödik kerületében.

A Magyar Liberális pártnak átfogó együttműködés nincsen sem szerződésben foglalva, sem szóban megkötve a többi ellenzéki demokrata szervezettel. Ezzel magyarázta az ellenzéki egység bomlását a liberálisok főpolgármester-jelöltje. A párt Budapesti választmányának elnöke egy facebook posztban jelentette be, hogy elindul Tüttő Kata az MSZP, a DK és a Momentum jelöltjével szemben. Ám nem csak az ötödik kerületben látszik felbomlani az ellenzéki egység. Budapest kilencedik kerületében az MSZP a DK és a Jobbik a momentumos Jancsó Andrea mögött sorakozott fel. Az LMP-nek viszont ez nem tetszik.

A párt helyi alapszervezete a tavaly megszűnt Együtt politikusát Baranyi Krisztát támogatja. Baranyi Krisztina egyébként elmondta, minden olyan párt támogatására számít, amely azt szeretné, hogy a kerületből a Fidesz el legyen takarítva. Közölte azt is, ha a Momentum által támogatott Jancsó Andrea is indulni akarna a polgármesterségért, akkor azt szorgalmazná, hogy a kerületben is tartsanak előválasztást.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!