2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Belföld

Budapesten a nukleáris fórum

Budapesten rendezik meg a Második Nukleáris Fórumot, szeptember 22. és 25. között. Az atomenergiai tanácskozás elnöke Lady Barbara Judge. A témakör nemzetközileg elismert szaktekintélye a Hír TV-nek exkluzív interjút adott.

Varsó után Budapestre érkezett az Európai Nukleáris Fórum. A konferencia-sorozatot minden évben máshol rendezik meg, előadók a világ minden tájáról érkeztek.

„Az iparág sok képviselője érkezik ide, hogy beszéljen a nukleáris erőművek építéséről, a problémákról, az irányelvekről, a pénzügyi háttérről, valamint arról, hogyan tud választ adni az iparág az aktuális kihívásokra” – mondta el Lady Barbara Judge az Európai Nukleáris Fórum elnöke.


Barbara Judge három témakört említett meg, az energiabiztonságot, az energiafüggetlenséget és a klímaváltozást. A fórum nem véletlenül választotta helyszínnek Budapestet, a magyar fővárosban nyáron írták alá a visegrádi országok nukleáris kutatóintézetei azt a megállapodást, ami negyedik generációs gyorsreaktorok fejlesztésére irányul.

„Magyarország egy nagyon fontos Európán belül, különösen azért, mert a magyarok azt tervezik, hogy egy vagy két új atomreaktort építenek. És azért fontos, mert az ország energiaellátásának komoly részét atomenergiából biztosítják, és meg akarják hosszabbítani a reaktorok élettartamát. A kormány képviselői nagyon jól fogadták ezt a konferenciát, sőt ők győztek meg minket, hogy ide hozzuk. Kiváltság, hogy itt lehetünk” – fogalmazott az elnök.

Hétfőn Nagy Sándor az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese tart majd előadást a konferencián. Szerdán a zárónapon a résztvevők a Paksi atomerőművet látogatják meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!