2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Budapest lesz 2019-ben Európa Sportfővárosa

Hír TV

2019. január 1., kedd 20:31, frissítve: kedd 22:53

Kezdetét vette a Budapest Európa Sportfővárosa 2019 egész éves rendezvénysorozat. A városligeti műjégpályán megtartott nyitóeseményre több ezren látogattak ki, ahová többek között korcsolyázással, gyermek jégkorongtornával és curlingbemutatóval is várták a sportolni vágyókat.

Több ezren húztak korcsolyát a városligeti műjégpályán a Budapest Európa Soprtfővárosa 2019 nyitóeseményén. A mozgás örömét, közösségi élményt, fair-playt és egészséges életmódot népszerűsítő programban 365 sportesemény lesz az év során.

Azzal kell ébredni és azzal kell lefeküdni, hogy sportolunk valamit– mondta Kamuti Jenő, a nemzet sportolója, aki szerint egy jövőbeni olimpiai megrendezését is szolgálhatja az elnyert cím.

Továbbra is fenntartom, hogy ezt a célt magunk elé kell tűzni és küzdeni, de ez az alapja, amit szeretnénk megteremteni és az emberek szívébe, lelkébe, fejébe eljuttatni a sportnak a szeretetét, hogy mit tud adni a sport, mitől boldog az ember, ha sportol– tette hozzá a Budapesti Sportszövetségek Uniójának elnökeként.

Több mint négyezer gyereket tanítanak meg korcsolyázni idén - a műjégpálya ezzel járul hozzá a sportolás népszerűsítéséhez. Itt egyébként is hét ezren sportolnak naponta.

Mi itt most rekordokat döntögetünk, úgyhogy azt reméljük, hogy ezt a megtelt táblát, amit a napokban legyártottunk, már lehet, hogy be kell vetnünk valamelyik nap, hiszen látogatócsúcsok voltak az elmúlt napokban. A műjégpálya történetében még soha annyian nem látogatták a városligeti műjégpályát, mint a napokban. Ezt szeretnénk megőrizni– mondta a Budapesti Sportszolgáltató Központ ügyvezetője, Molnár Zoltán. 

Újév első napján a korcsolyázás mellett jogkorong-torna is várta az érdeklődőket. Szuper Levente válogatott jégkorongozó is jégre lépett, szerinte hatalmas elismerés, hogy Budapest lehet Európa sportfővárosa 2019-ben.

Egy óriási dolog ez, főleg ugye a fiatal nemzedéknek, akik ugye emiatt a rendezvény miatt is azért rengeteg élményben fognak részesülni, de minden nap kell valamit majd csinálni és hát méltó indítása az egésznek, hogy itt ebben a csodálatos környezetben tudjuk gyakorlatilag elindítani ezt az éves programot– véli Szuper Levente, a  Vasas Jégkorong Szakosztály vezetője. 

Rarkóczi Omár a családjával érkezett a műjégpályára. Sportolok aktívan igen, kosárlabdázom, a gyerekek pedig most korcsolyáznak, meg hokiznak, kosaraznak. Sokat sportolunk igen– mondta. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a curlinget, a gyerekeket pedig ügyességi játékok várták.

Az volt a feladat, hogy volt egy teli sisak, meg egy üres sisak és abba kellett átönteni a többi golyót. Sikerült? Igen. A végén egy nagy eséssel– mutatta Czifra Fruzsina. A Budapest Európa Sportfővárosa 2019 nyitórendezvényén több ezren vettek részt.