2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Budaházy-ügy: annyi lehet a terhelő hangfelvételeknek

Hatósági közreműködéssel rögzíthette a terhelő hangfelvételeket a Budaházy-ügyben a vád egyik fontos tanúja. Benkő György korábban azt állította, hogy mobiltelefonjával vette fel a Magyarok Nyilai nevű szervezet egyik tagjával folytatott beszélgetéseket. A többórányi hanganyag nem tekinthető bizonyítéknak, ha bírói engedély nélkül készült.

Szemérmes tanú futott be a Fővárosi Törvényszékre a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György és társai büntetőügyének tárgyalására: „tekintettel arra, hogy a tanú nem járult hozzá kép- és hangfelvétel készítéséhez, megkérem önöket, hogy kapcsolják ki a kamerát, és vigyék ki a tárgyalóteremből” – fogalmazott a tanácsvezető bíró a Fővárosi Törvényszéken. Benkő György nem mindig kerülte a nyilvánosságot. A 2010-es választási kampányban végigjárta a magyar médiát. Büszkén mesélte, hogy titokban rögzítette a Budaházy-csoport egyik tagjával folytatott beszélgetéseit.

A százhalombattai autószerelő korábban azt állította, hogy a beszélgetéseket mobiltelefonnal vette fel. A tárgyalóteremben azonban egyértelművé vált, hogy egy betechnikázott autót kapott a hatóságoktól. A Hír TV Célpont című oknyomozó műsor birtokába került hangfelvételek pedig arról tanúskodnak, hogy a beszélgetéseket rendőrök rögzítették.

Bár a Budaházy-ügyben a hivatalos nyomravezetői díj 10 millió forint volt, Benkő György jóval nagyobb összegről beszélt a barátnőjének. Benkő Györgynek jól jött a pénz. Három és fél millió forinttal tartozott akkoriban az adóhatóságnak. Egyéb érdeke is fűződhetett a hatóságokkal való együttműködéshez. Börtönbe kellett volna vonulnia, a behívót is megkapta, de végül nem került rács mögé. Az egyelőre nem tudni, hogy kik szervezték be.

„Benkő György azt mondja, hogy neki bizonyos kérdésekre nem szabad válaszolni, mert titoktartási kötelezettség terheli – fogalmazott Budaházy György. – Ezek többnyire a rendőrséggel való együttműködésével kapcsolatosak. A Nemzeti Nyomozó Iroda is megerősítette, hogy vannak minősített témák, ezért írjuk meg a kérdéseik a Nemzeti Nyomozó Irodának, és abból majd megmondják, hogy Benkő Györgynek kell-e válaszolni vagy nem” – tette hozzá Budaházy.

A Budaházy-ügyben idén ítélet várható. Kérdés, hogy a bíróság figyelembe veheti-e a Benkő-féle hangfelvételeket. Ha azokról kiderül, hogy hatósági közreműködéssel, de bírói engedély nélkül készültek, akkor nem tekinthetők bizonyítéknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

A katasztrófavédelem azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!