2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Brüsszelnek nem tetszik, hogy lehullt a lepel a bevándorláspárti terveikről

Beismerő vallomást tett Brüsszel a bevándorláspárti terveikkel kapcsolatban – mondta a kormányszóvivő. Hollik István úgy fogalmazott: az Európai Bizottság közleménye gyakorlatilag elismerte, hogy valóban létezik Brüsszelnek a migránsok szétosztásáról szóló mechanizmusa, vannak migránskártyák és a migránsvízumot is elfogadták. A magyar kormánynak a múlt héten elindított tájékoztató kampánya épp ezekről a tervekről rántja le a leplet.

  • Brüsszelnek nem tetszik, hogy lehullt a lepel a bevándorláspárti terveikről

Az Európai Bizottság hét pontban próbálta cáfolni a magyar kormánynak a múlt héten elindított tájékoztató kampányát Brüsszel terveiről. Azt írták, hogy nem szeretnének humanitárius vízumról szóló javaslatot tenni, az európai határőrség nem venne el jogokat Magyarországtól. Kötelező kvóták egyelőre nincsenek és valószínű nem is lesznek, a betelepítésekről pedig minden ország maga dönt.

Az ECHO TV brüsszeli tudósítója azt szerette volna megtudni az Európai Bizottság szóvivőjétől: hogyan garantálja az Európai Bizottság, hogy Görögországban, a menedékkérőknek név nélkül kibocsátott bankkártyák ne kerüljenek illegális kereskedelembe vagy felhasználásra. A szóvivő azonban válasz nélkül lezárta a sajtótájékoztatót. „Elnézést kérek, de a bakkártyákkal kapcsolatban kollégám és csapata fog bilaterálisan válaszolni. Azt hittem, hogy valami általánosabb kérdése van a magyar plakátkampánnyal kapcsolatban. A bankkártya kérdést majd bilaterálisan rendezzük” – mondta Margaritis Shinas, az Európai Bizottság szóvivője.

A kormány továbbra is fenntartja a jogot, hogy a magyar embereket tájékoztassa arról, mi zajlik Brüsszelben – jelentette ki szerdán Kovács Zoltán. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt mondta: Brüsszel állásfoglalásában beismerte, hogy a magyar kormány által bemutatott európai uniós elképzelések léteznek, és azok növelnék a bevándorlást Európába. „Köszönjük szépen a brüsszeli bizottságnak, brüsszeli bürokratáknak a beismerő vallomást, Magyarország kormánya nem tántorítható el attól, hogy ismertesse azokat a terveket, amelyekkel nem ért egyet, azaz nem szeretnénk, ha Magyarországot bevándorlóországgá, Európát pedig bevándorlókontinensé tenné a brüsszeli bürokrácia” – emelte ki Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő szerint Brüsszelnek nem tetszik, hogy bevándorláspárti terveikről lerántotta a magyar kormány a leplet. „Tulajdonképpen mindent, a kormányzat tájékoztatási akciójának minden pontját elismerték. Tehát valóban van tervben egy olyan mechanizmus, ami kötelező alapon szét akarja osztani a menedékkérőket. Megerősíti, hogy migránskártyákról bevándorlóknak fizetnek pénzt az európai adófizetők pénzéből, és megerősítették azt is, hogy a migránsvízumot valóban elfogadta az Európai Parlament” – jelentette ki Hollik István. A kormányszóvivő hozzátette: Brüsszel a tagállamok akarata ellenére akarja ezeket véghezvinni, amelyhez a magyar kormány nem asszisztál.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!