2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Brüsszelben a tagállamok feje fölött hoznak döntéseket

Brüsszelnek azonnal be kell fejeznie a titkos dokumentumkészítést - mondta a külgazdasági és külügyminiszter az EchoTV Jóreggelt című műsorában. Szijjártó Péter elmondta: a külügyi tanács jövőheti ülésén azt fogja javasolni, hogy az unió bürokratái számoljanak be arról, hogy milyen bevándorláspárti terveket készítettek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára pedig azt mondta:

  • Brüsszelben a tagállamok feje fölött hoznak döntéseket

Az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadása előtt folyamatosan azt hangoztatták a brüsszeli vezetők, hogy a paktumot mindenkinek alá kell írni, mert csak így lehet legális útvonalakat teremteni a bevándorlóknak. Azokat az államokat amelyeknek pedig fenntartásaik voltak a dokumentummal kapcsolatban, azzal nyugtatták, hogy semmilyen kötelezettséget nem ró a tagállamokra.

A hétvégén azonban a köztelevízió birtokába jutott az Európai Bizottság Jogi Szolgálatának tanulmánya, amely egyértelműen kimondja, hogy a globális migrációs paktumnak vannak jogi következményei a tagállamokra nézve.

Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője nem cáfolta az ECHO Televízió kérdésére, hogy Európai Bizottság jogi szolgálata 53 pontos dokumentumot készített az ENSZ Migrációs csomagjával kapcsolatban.

A Bizottság álláspontja a következő, és ezzel kapcsolatban folyamatosan nagyon világosan fogalmaztunk az elmúlt hónapokban itt a sajtótájékoztatókon, írásban, az Európai Parlamentben, az Európai Tanácsban. Hadd rögzítsem még egyszer: Az ENSZ migrációs csomagja jogilag nem kötelező. Nem teremt jogi alapot a migráció jogára, és nem az a célja, hogy elősegítse az illegális migrációt. Ezzel ellenkezőleg: harcolni kíván az illegális migráció és az embercsempészet ellen. Nincs nemzetközi jogi kötelezettség arra, hogy a tagállamok részt vegyenek az ENSZ migrációs csomagjában, erről a tagállamok szabadon dönthetnek. Ez a bizottság álláspontja – mondta Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője. 

Brüsszelnek azonnal be kell fejeznie a titkos dokumentumkészítést - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a az Echo Televízió Jó reggelt! című műsorában. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a jövő heti külügyi tanács ülésén azt fogja javasolni, hogy az unió bürokratái számoljanak be arról, milyen bevándorláspárti terveket készítettek és ezt kinek a felhatalmazása alapján tették, valamint milyen titkos koncepciók lapulnak még a fiókban. A tárcavezető azt mondta: amióta az ENSZ Közgyűlésén decemberben világossá vált, hogy a globális migrációs csomagot illetően nincs egyhangúság a tagok között, folyamatosak azok a kísérletek amelyek ezt a paktumot rá akarják erőltetni a dokumentumot ellenző országokra.

Ezek után, hogy 9 európai uniós tagállam nem szavazta meg a dokumentumot, most az a hazugság lepleződött le Brüsszelben, hogy egy több tucatnyi pontból álló dokumentumot készítettek amely arról szól, hogy hogyan lehet jogilag köztelezővé tenni ezt a csomagot, nemcsak azokban az országokban amelyek támogatták ezt, hanem minden európai uniós tagországban– mondta korábban Szijjártó Péter. 

Ez az eset azt is bizonyítja, hogy gyakorlatilag nincs olyan fiók Brüsszelben, amelyből ne lapulna egy bevándorlást támogató terv - erről beszélt napirend előtti felszólalásában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A magyar kormány, mint ismert, az elmúlt hetekben 7 olyan brüsszeli tervet azonosított be, amelyekben egy közös van: erősítenék a bevándorlást Európába, és az ENSZ migrációs paktummal kapcsolatos brüsszeli állásfoglalás van annyira súlyos, hogy akár 8. pontnak is tekinthessük, és ez az eset szépen bizonyítja a lopakodó jogalkotás természetét is. Stratégiai jelentőségű jogköröket akarnak elvenni a nemzetállamoktól– véli Dömötör Csaba.

Az államtitkár hozzátette: számon nem kérhető bürokraták valamint átláthatatlanul működő politikai aktivistacsoportok a tagállamok feje fölött hoznak döntéseket és kinyitnák Európa kapuit. Így néz ki a nyílt társadalom döntési eljárása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!